Μπακογιάννης: «Αισθάνομαι σοκ και δέος» - Πρώτος με μεγάλη διαφορά

Τι είπαν Ηλιόπουλος και Γερουλάνος

Πρωτιά του Κώστα Μπακογιάννη και προβάδισμα του Νάσου Ηλιόπουλου έναντι του Παύλου Γερουλάνου για τη δεύτερη θέση, δείχνουν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα για τον Δήμο Αθηναίων.

Για ποσοστό που ξεπερνάει κάθε προσδοκία έκανε λόγο στις πρώτες του δηλώσεις ο Κώστας Μπακογιάννης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως αισθάνεται «σοκ και δέος». Και πρόσθεσε:

«Επειδή είμαι συγκινημένος, θέλω να μου επιτρέψετε να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη αυτή την καταπληκτική μας ομάδα, σε όλους τους υποψηφίους. Αλλά και ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Γερουλάνο, στον κ. Ηλιόπουλο και στον κ. Σοφιανό. Ναι, αξίζουν το χειροκρότημά μας γιατί επέδειξαν έμπρακτα πολιτικό πολιτισμό. Από εκεί και πέρα κάθε ψήφος είναι ευθύνη, κάθε ψήφος είναι εμπιστοσύνη, κάθε ψήφος είναι εντολή. Κι εμείς συνεχίζουμε γιατί αυτό ήταν μόλις το πρωτο ημίχρονο. Συνεχίζουμε όπως ξεκινήσαμε έτσι ώστε όλες οι Αθηναίες και οι Αθηναίοι να αισθανθούν κομμάτι της αλλαγής που θέλουμε να φέρουμε στην πόλη. Και θέλουμε να το κάνουμε αυτό όλοι μαζί για μία πόλη η οποία μας ενώνει όλους. Να είστε καλά, πάμε δυνατά για την ερχόμενη Κυριακή».

Με ενσωματωμένο το 24% των εκλογικών τμημάτων, ο κ. Μπακογιάννης λαμβάνει 42,96% και 21 έδρες, ο κ. Ηλιόπουλος 16,75% και 8 έδρες, ο κ. Γερουλάνος 13,38% και 6 έδρες, ενώ ο Ηλίας Κασιδιάρης βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 10,38% και 5 έδρες και ο Νίκος Σοφιανός με 7,33% και 4 έδρες.

Από μία έδρα φέρονται να καταλαμβάνουν οι Γιώργος Καραμπελιάς με 2,11%, ο Γιώργος Βουλγαράκης με 2,10%, ο Βασίλης Καπερνάρος με 1,58%, ο Πέτρος Κωνσταντίνου με 1,52%, και η Ντίνα Ρέππα με 1,08%.

Από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, η Αυγή Μπέσκα - Θεοδόση με 0,81% δεν φαίνεται να καταλαμβάνει καμία έδρα.

Ηλιόπουλος: Θα δώσουμε όλες τις μάχες για μία Αθήνα αντιφασιστική

Για μία «ωραία μέρα για την Αθήνα» έκανε λόγο στις πρώτες δηλώσεις του ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Νάσος Ηλιόπουλος, δίνοντας έμφαση στην μεγάλη πτώση «στα ποσοστά των νεοναζί δολοφόνων της Χρυσής Αυγής».

Μετά την πρόκρισή του στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών σημείωσε: «Ξέρουμε ότι έχουμε ακόμα πολύ δουλειά να κάνουμε και αυτό τον δρόμο θα τον συνεχίσουμε και θα δώσουμε όλες τις μάχες που πρέπει για να κερδίσουμε μία πόλη αντιφασιστική, μία πολη ανοιχτή χωρίς την άκρα δεξιά». 

Γερουλάνος: «Είμαι εδώ και θα είμαι εδώ» 

Τους πολίτες που τον εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους ευχαρίστησε ο Παύλος Γερουλάνος και συνεχάρη τους Κώστα Μπακογιάννη και Νάσο Ηλιόπουλο, που περνούν στο δεύτερο γύρο για τον δήμο της Αθήνας.

Σε ερώτηση για το ποιον θα στηρίξει απέφυγε να ανοίξει τα χαρτιά του. Ωστόσο δεσμεύθηκε πως ο ίδιος θα συνεργαστεί με τη νέα δημοτική αρχή. «Είμαι εδώ και θα είμαι εδώ» τόνισε. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top