Η πρώτη αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για τα exit poll

«Θα διαψευστούν όσοι περίμεναν πολιτικές εξελίξεις» λέει η Κουμουνδούρου

Δείτε στο video την πρώτη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Τα επίσημα αποτελέσματα από το Υπουργείο Εσωτερικών περιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις πρώτες εκτιμήσεις των exit polls, που δίνουν «καθαρό» προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία. 

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι «θα περιμένουμε τις πρώτες εκτιμήσεις των πραγματικών αποτελεσμάτων του Υπουργείου Εσωτερικών, για να σχολιάσουμε με μεγαλύτερη ασφάλεια το μήνυμα της κάλπης.

Σε κάθε περίπτωση όσοι περίμεναν ή είχαν προεξοφλήσει ότι το αποτέλεσμα των σημερινών ευρωεκλογών θα δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις, φαίνεται πως θα διαψευσθούν», καταλήγει το σχόλιο του κυβερνώντος κόμματος.

EXIT POLL: Σαφές προβάδισμα της ΝΔ δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Νέα Δημοκρατία: «Συντελείται μεγάλη πολιτική αλλαγή»

Για μία «μεγάλη πολιτική αλλαγή που συντελείται» έκανε λόγο η Νέα Δημοκρατία μετά τις πρώτες εκτιμήσεις των exit polls, που δίνουν «καθαρό» προβάδισμα στο κόμμα.

Προσθέτει ακόμα ότι «αποτυπώνεται απόψε με το εκλογικό αποτέλεσμα που θα έχουμε σε λίγη ώρα, ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η πρώτη πολιτική δύναμη».

Ωστόσο από τη Νέα Δημοκρατία επισημαίνουν ότι τα exit polls είναι προβλέψεις και θα περιμένουν τα πρώτα αποτελέσματα ώστε να βγουν ουσιαστικά συμπεράσματα.

Δείτε στο video την πρώτη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας

Οι εκτιμήσεις σύμφωνα με τη «ΝΔ» δείχνουν ότι την καθαρή νίκη που ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, του την έδωσε ο ελληνικός λαός, ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα λένε ότι είναι αδιαμφισβήτητη ήττα και ότι καταδικάζεται η πολιτική του.

Θα συνυπολογιστεί και η εικόνα στις αυτοδιοικητικές εκλογές, στις περιφέρειες και τις δημοτικές εκλογές μαζί με το εύρος της διαφοράς για να βγουν τα τελικά συμπεράσματα.

Μόλις θα υπάρχει ένα καθαρό αποτέλεσμα ο κος Μητοτάκης θα κάνει δήλωση από τα γραφεία της ΝΔ και ερώτημα αποτελεί αν θα ζητήσει εκλογές ή όχι.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έφτασε στην Πειραιώς 25 λεπτά πριν από τις 19:00 με τη σύζυγό του Μαρέβα.

Εκεί τον υποδέχτηκε ο γραμματέας του κόμματος μαζί με στελέχη, χειροκροτήματα και χαμόγελα καθώς από εκείνη την ώρα επικρατούσε κλίμα αισιοδοξίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top