Η σκληρή μάχη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Περιφέρεια Αττικής

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ζευγάρι του β' γύρου - Τι δήλωσαν οι υποψήφιοι

Σκληρή μάχη δίνεται για τους δύο μεγαλύτερους δήμους της χώρας, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και για την Περιφέρεια Αττικής.

Τα προγνωστικά αποκλείουν την επικράτηση κάποιου υποψηφίου από την πρώτη Κυριακή και το ενδιαφέρον είναι μεγάλο για το δίδυμο των εκλογών της 2ας Ιουνίου.

Αντίθετα σε άλλες Περιφέρειες ή δήμους, όπως στην Κεντρική Μακεδονία ή τον Πειραιά, υπάρχουν ξεκάθαρα φαβορί, όπως ο νυν Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας και ο νυν δήμαρχος Γιάννης Μώραλης.

Ο Παύλος Γερουλάνος με την κόρη του

Ο Παύλος Γερουλάνος ψήφισε στο Παγκράτι μαζί με την κόρη του / Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

Τις εντυπώσεις έκλεψε, πάντως, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων,. Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος ψήφισε με την κόρη του, που έχει πλέον κλείσει τα 17 έτη.

Τι δήλωσαν οι υποψήφιοι, αφού άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα

ΑΘΗΝΑ

Μπακογιάννης: «Χαίρομαι πάρα πολύ διότι η συμμετοχή είναι μεγάλη. Μου δίνεται η ευκαιρία να καλέσω τους πάντες, όποιον κι αν θέλουν να εμπιστευθούν και να επιλέξουν, να έρθουν στις κάλπες γιατί σήμερα κάνουμε μια νέα αρχή για μια πόλη που να μας χωράει όλους, μια πόλη που να μας αγαπάει και να την αγαπάμε, μια πόλη που να συμφιλιώνει, μια πόλη που ενώνει».

Γερουλάνος: «Η Αθήνα πρέπει αν δείξει ένα διαφορετικό παράδειγμα πολιτικού πολιτισμού. Το πετύχαμε και είναι πολύ σημαντικό» τόνισε στη συνέχεια. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι ψηφίζουμε για δήμαρχο, όχι για κόμματα, ούτε για να στείλουμε μήνυμα στην κυβέρνηση ή την αντιπολίτευση».

Ηλιόπουλος: «Είμαι χαρούμενος γιατί σήμερα δεν ψηφίζω απλά σε ένα εκλογικό κέντρο, αλλά σε ένα από τα σχολεία της γειτονιάς μου. Νομίζω θα καταφέρουμε να φτιάξουμε μία Αθήνα πιο δημοκρατική, πιο ανοιχτή μία Αθήνα αντιφασιστική».

Κασιδιάρης: «Σήμερα ανατέλλει μία Ελληνική Αυγή για την Αθήνα! Διεκδικούμε την δημαρχία για να λύσουμε τα μείζονα προβλήματα της πόλης: της εγκατάλειψης, της ανομίας, της παραβατικότητας, της λαθρομετανάστευσης. Θέλουμε μία πόλη όπου ο πολίτης θα μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα και χωρίς φόβο στο κέντρο, στις πλατείες, στις συνοικίες. Θέλουμε η πόλη να μη χάσει το ελληνικό της χρώμα. Στο τέλος της ημέρας θα είμαστε νικητές, για να καθαρίσει η Αθήνα, για να μείνει η Αθήνα, Ελληνική».

Σοφιανός: «Σήμερα μπορούμε να κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα μπροστά. Για έναν δήμο που διεκδικεί, για ένα δήμο που, στηριγμένος στους εργαζομένους του, βελτιώνει την καθημερινότητα του λαού αυτής της πόλης, που δοκιμάζεται από την πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε. Είναι δυνατό αυτό το βήμα. Καλούμε τον κόσμο να το κάνει».

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δούρου: «Το σημαντικό, το πρώτο και το βασικό στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί, είναι αυτό της συμμετοχής. Της συμμετοχής όλων και ειδικά των νέων. Εκείνων που έχουν για πρώτη φορά το ιερό δικαίωμα της ψήφου. Τους καλώ να το ασκήσουν. Να μην αφήσουν άλλους να επιλέξουν στη θέση τους. Σήμερα λέμε όχι στην αποχή - ναι στη Δημοκρατία.»

Πατούλης: «Σήμερα η Αττική κάνει μια νέα αρχή. Να αφήσουμε πίσω όσους μας πίκραναν. Φυσικά εμείς μπαίνουμε μπροστά με αισιοδοξία και εμπιστοσύνη για να την εμπνεύσουμε και στους πολίτες της Αττικής μέσα από το έργο μας».

Σγουρός: «Σήμερα η Αττική κάνει μια νέα αρχή. Να αφήσουμε πίσω όσους μας πίκραναν. Φυσικά εμείς μπαίνουμε μπροστά με αισιοδοξία και εμπιστοσύνη για να την εμπνεύσουμε και στους πολίτες της Αττικής μέσα από το έργο μας».

Πρωτούλης:  «Σήμερα μπορεί να γίνει η διαφορά με πιο ισχυρό το ΚΚΕ παντού, στις δημοτικές εκλογές, στις περιφερειακές, στις Ευρωεκλογές. Αύριο όλα τα προβλήματα θα είναι εδώ. Πρέπει να είναι εδώ και πιο δυνατό ένα Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας για να ηγηθεί της αντεπίθεσης του λαού μας».

ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Μώραλης: «Εύχομαι οι Πειραιώτες να δώσουνε την ψήφο τους στον “Πειραιά Νικητή”. Να μας δείξουν εμπιστοσύνη, όπως και πριν περίπου 5 χρόνια για να συνεχίσουμε με πολύ δουλειά την αναπτυξιακή πορεία της πόλης. Για ένα Πειραιά νικητή, ένα Πειραιά με αισιοδοξία, ένα Πειραιά της προόδου.

Μπελαβίλας: «Εδώ υπήρχε το σχολείο του παππού μου, και του πατέρα μου, το άλλοτε 2ο Γυμνάσιο Αρρένων Πειραιά. Αυτό όμως είναι και το σχολείο που εγώ έμαθα γράμματα. Τους χρωστώ αυτό που είμαι σήμερα. Επιτρέψτε μου να αφιερώσω σε εκείνους, στον πατέρα μου, στους δασκάλους μου, τη σημερινή ψήφο για τη μεγάλη δημοκρατική αλλαγή στον Πειραιά. Μία ψήφο που θα αθροιστεί δίπλα σε άλλες πολλών χιλιάδων αποφασισμένων συνδημοτών μας. Που θα μας φέρει ξανά σε έναν Πειραιά για Όλους και όχι για λίγους».

Βλαχάκος: «Σήμερα οι Πειραιώτες προσέρχονται με αίσθημα ευθύνης, προκειμένου να εκλέξουν τον επόμενο δήμαρχο, Πειραιώτη, ο οποίος θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τα προβλήματά τους, όπως είναι η καθαριότητα, το κυκλοφοριακό και η ασφάλεια της πόλης. Είμαι πεπεισμένος ότι θα κάνουμε τον Πειραιά πόλη-πρότυπο!

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Νοτοπούλου: «Σήμερα κλείνει ένας όμορφος αγώνας που δώσαμε με αξιοπρέπεια. Σήμερα οι Θεσσαλονικείς γυρίζουν την πλάτη σε δυνάμεις του παρελθόντος που καθήλωσαν την πόλη για δεκαετίες. Εμείς με την ψήφο μας παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Εύχομαι και πιστεύω ότι οι Θεσσαλονικείς θα εμπιστευτούν την πρότασή μας όπως της αξίζει».

Ταχιάος: «Σήμερα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι εκλογές είναι η γιορτή του πολίτη. Μια ευκαιρία που δεν μπορούμε να αφήσουμε ανεκμετάλλευτη. Πρέπει να έρθουν να ψηφίσουν πολίτες. Ψηφίζω σε μια γειτονιά με μεγάλα προβλήματα ασφάλειας. Καταγράφονται και πολλά άλλα προβλήματα που τα ζουν καθημερινά οι κάτοικοι. Είναι και ο άθλιος ΟΑΣΘ, η καθαριότητα. Όλα αυτά πρέπει να έχουν στο μυαλό τους οι πολίτες την ώρα που θα ψηφίσουν. Πρέπει να ψηφίσουν όχι με βάση το θυμικό, αλλά τη λογική, δίνοντας δυνατό ποσοστό στην παράταξη “Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα”».

Ορφανός: «Έχω πολύ θετικά συναισθήματα από αυτή την προεκλογική περίοδο. Έγινε ένας διάλογος αντάξιος της Θεσσαλονίκης. Θέλω να συγχαρώ τους συνυποψηφίους μου για αυτή την κοινή πορεία που είχαμε στη συζήτηση για τα προβλήματα της πόλης, γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον. Από την άλλη πλευρά, για μένα ήταν η πιο συναρπαστική προεκλογική περίοδος που έχω κάνει. Ευχαριστώ πολύ τους συμπολίτες μου για τον τρόπο με τον οποίο με υπεδέχθησαν. Είναι φανερό ότι η πορεία που θέλουμε να φτιάξουμε είναι αντάξια της Θεσσαλονίκης και αντάξια των πολιτών της. Όσον αφορά εμένα, αυτό που είπα σε όλη την προεκλογική περίοδο θα το κάνω. Και από άλλη πλευρά πιστεύουμε ότι η Θεσσαλονίκη το δικαιούται, οι πολίτες της το αξίζουν και διεκδικούμε η Θεσσαλονίκη να γίνει πρωταγωνίστρια, πρωτεύουσα μιας ευρύτερης περιοχής που θα καλύπτει τα βόρεια και ανατολικά μας, ως πρωτεύουσα και πρωταγωνίστρια».

Βούγιας: ««Μήνυμα ελπίδας σήμερα για τη Θεσσαλονίκη. Επιτέλους ήρθε η ώρα να μιλήσει η πόλη και να στηρίξει την “ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη”, μια παράταξη που έδειξε μεγάλη αξιοπιστία και σοβαρότητα, πολιτικό ήθος και υψηλή αισθητική. Μια παράταξη που έχει τρία συγκριτικά πλεονεκτήματα: θα διατηρήσει ανοιχτούς τους ορίζοντες του δήμου, διασφαλίζει την διοίκηση της πόλης από την επόμενη κιόλας ημέρα γιατί διαθέτει κουλτούρα συναίνεσης και συνεργασίας με τις άλλες παρατάξεις και το τρίτο βέβαια γιατί προτείνει έναν κατάλληλο δήμαρχο και μια πολύ ισχυρή δημοτική ομάδα».

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Τζιτζικώστας: «Σήμερα το λόγο έχουν οι πολίτες. Στις εκλογές που γίνονται για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, οι πολίτες παίρνουν το μέλλον του τόπου μας στα χέρια τους. Με τη συμμετοχή και τη στήριξη των πολιτών, όλοι μαζί συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τη Μακεδονία».

Γιαννούλης: «Ασκώντας το εκλογικό μου δικαίωμα στην Κατερίνη, την πόλη που γεννήθηκα, εύχομαι ιδιαίτερα σ αυτόν τον τόπο τα πράγματα να κυλήσουν ομαλά και να υπάρχει ένα γνήσιο δημοκρατικό αποτέλεσμα. Συμμετέχουμε στη γιορτή της δημοκρατίας και θέλω να κάνω για μία ακόμα φορά την έκκληση στους νέους ανθρώπους να έρθουν και να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, να πάρουν το μέλλον στα χέρια τους και να μη το παραδώσουν σ αυτούς που δημιούργησαν τη σημερινή κατάσταση. Καλή επιτυχία σε όλους, καλόν αγώνα, καλή δύναμη, καλό αποτέλεσμα και καλό κουράγιο».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top