Τσίπρας: Ήρθε η ώρα για να αποφασίσουν οι Έλληνες για το μέλλον τους

«"Το ΔΝΤ ξανάρχεται" είναι η ταινία που θέλει να γυρίσει ο Μητσοτάκης»

Αλέξης Τσίπρας Σύνταγμα

«Απόψε η Αθήνα δίνει την οριστική απάντηση: Η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω. Οι θυσίες και οι κόποι του λαού μας δεν θα πάνε χαμένες. Δεν θα τις καρπωθούν οι παρασιτικές ελίτ. Τις θυσίες του θα τις καρπωθεί ο λαός μας. Γιατί ήρθε η ώρα των πολλών» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ολοκληρώνοντας με ομιλία στην πλατεία Συντάγματος την προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές.   

«Κάνανε μεγάλο σφάλμα όσοι υποτίμησαν τη νοημοσύνη αυτού του λαού, όσοι προεξοφλήσανε ότι θα παραδοθεί στις ορέξεις τους» υποστήριξε ο πρωθυπουργός , ο οποίος επίσης ανέφερε: «Την Κυριακή ψηφίζουμε για τη ζωή μας. Αποφασίζουμε με ποιο σχέδιο θα κινηθεί η χώρα στο μεταμνημονιακό ξέφωτο».

«Όλα αυτά τα χρόνια αποδείξαμε ότι δουλέψαμε με σχέδιο και με εντιμότητα για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των πολλών. Δεν ξεχάσαμε ούτε μια στιγμή ποιός μας έφερε στη κυβέρνηση του τόπου, ποιούς εκπροσωπούμε, ποιων τα συμφέροντα υπερασπιζόμαστε» υποστήριξε ο πρωθυπουργός. 

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «το  παλιό πολιτικό κατεστημένο, το ΔΝΤ και η ευρωπαϊκή τραπεζοκρατία, ρίξανε τους πολλούς στη βαθιά χαράδρα της εξαθλίωσης και της χρεοκοπίας για να σώσουν τις τράπεζές τους ενώ προσπάθησαν να ρίξουν την ευθύνη στο λαό. “Μαζί τα φάγαμε” είπαν τότε στο πληγωμένο λαό μας» τόνισε, υπενθυμίζοντας τη γνωστή φράση του Θ. Πάγκαλου. 

«Το μεγαλύτερο κατόρθωμά μας όμως, ήταν όταν μέσα στα μνημόνια και τη δημοσιονομική ασφυξία καταφέραμε να βρούμε τους πόρους για να αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση και να μην αφήσουμε τους πιο αδύναμους χωρίς στήριξη ανέφερε ακόμα ο πρωθυπουργός, ο οποίος ασκώντας εμμέσως κριτική στον κ. Μητσοτάκη  επισήμανε ότι απέτυχαν σε μία προς μία τις "καταστροφολογικές προβλέψεις" τους και πως "όταν κατέρρεαν όλα αυτά, πήγαιναν στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο για να ζητήσουν από τους δανειστές να μη μας κάνουν τα χατίρια και να μας τιμωρήσουν, "Δεν τα ξεχνάμε όλα αυτά. Και κυρίως δεν τα ξεχνάτε εσείς οι πολίτες", συμπλήρωσε. 

Ο κ. Τσίπρας απαρίθμησε σειρά μέτρων της κυβέρνησης και υποστήριξε ότι «το σχέδιο της ΝΔ είναι σχέδιο επιστροφής των μνημονιακών πολιτικών, που αδικεί κατάφωρα τους πολλούς και ευνοεί σκανδαλωδώς τις ελίτ». 

Μίλησε για «σχέδιο που διαπνέεται από τη φιλοσοφία της ρήσης που είπε πριν δυο χρόνια στη ΔΕΘ ο κ. Μητσοτάκης, ότι η κοινωνική αδικία είναι φυσικό φαινόμενο» και που αν ήταν ταινία θα είχε τίτλο: "Το ΔΝΤ ξανάρχεται" με σκηνοθέτη τον μαθητή του κου Σόιμπλε, τον Βαυαρό χριστιανοκοινωνιστή και γνωστό ανθέλληνα κο Βέμπερ, που τον θέλει και για πρόεδρο της Κομισιόν». 

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του τόνισε ότι η καλύτερη δημοσκόπηση είναι η σημερινή παρουσία των πολιτών στην Πλατεία Συντάγματος και ότι "δεν υπάρχει χαμένη ψήφος σε αυτή την κρίσιμη μάχη" ενώ έκανε ειδική αναφορά στην αυτοδιοικητική μάχη, ζητώντας να βγουν ενισχυμένοι οι συνδυασμοί της Προοδευτικής Συμμαχίας  στην Περιφέρεια Αττικής, τον  δήμο της Αθήνας και τον δήμο του Πειραιά, με τη Ρένα Δούρου, τον Νάσο Ηλιόπουλο και τον Νίκο Μπελαβίλα αντίστοιχα. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top