Τσίπρας για εκλογές: Όλα ανοικτά, εάν χάσουμε την Κυριακή

«Δεν μπορώ να πω “δεν τρέχει και τίποτα, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα”»

«Παράθυρο» για πρόωρες εθνικές εκλογές άφησε ο Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ, λέγοντας πως εάν ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, «μπαίνουμε σε μία περιπέτεια».

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως η ψήφος την Κυριακή «δεν είναι χαλαρή ψήφος», διότι «ο κόσμος ψηφίζει για τις πολιτικές με τις οποίες θα κυβερνηθεί ο τόπος τα επόμενα χρόνια».

Ευρωεκλογές: Μεγάλη νίκη της ΝΔ προεξοφλούν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

«Δεν μπορώ να πω στον ελληνικό λαό ότι δεν τρέχει και τίποτα όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα. Στον βαθμό που πάρω την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού για τα μέτρα ελάφρυνσης, που ανήγγειλα, είναι παραπάνω από βέβαιο ότι θα τα εφαρμόσω. Αν αποδοκιμαστούν, όλα είναι ανοικτά», είπε ο κ. Τσίπρας, εξηγώντας πως εάν αποδοκιμάσει τα μέτρα ελάφρυνσης ο λαός, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ακύρωσής τους.

Στη συνέχεια, είπε: «Με οποιοδήποτε ποσοστό ήττας του ΣΥΡΙΖΑ ή στήριξης της ΝΔ, που θέλει να ακυρώσει αυτά τα μέτρα, μπαίνουμε σε μια συζήτηση, που δεν μπορώ να πω που θα καταλήξει. Μπαίνουμε σε μια περιπέτεια».

«Δουλεύαμε εδώ και καιρό τα μέτρα ελάφρυνσης»

«Θέλαμε να νιώσουν οι απλοί άνθρωποι στην καθημερινότητά τους την ευημερία των αριθμών», είπε ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση για τις παροχές της κυβέρνησης.

Ειδικότερα για τη 13η σύνταξη, την οποία η αντιπολίτευση χαρακτήρισε προεκλογικό επίδομα, ο κ. Τσίπρας είπε: «Εμείς δεν λειτουργούμε με τη λογική της πρόσκαιρης επικοινωνίας, τα μέτρα τα δουλεύαμε εδώ και καιρό».

Τσίπρας: Ο γιος μου απορεί που λείπω και μιλάω δυνατά στην τηλεόραση!

Απαντώντας στο ερώτημα «γιατί τώρα;» ο πρωθυπουργός είπε πως τα μέτρα δίνονται σε απόλυτη δημοσιονομική ασφάλεια για το 2019, μετά και τις σχετικές ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat.

Εξάλλου, υπογράμμισε πως όποιος δημοσιονομικός χώρος δημιουργηθεί, «θα πάει στους πολλούς και όχι για ”δωράκια” όσων έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό ή για φορολογικές μειώσεις του μεγάλου πλούτου».

Τσίπρας στο Star: Εξετάζουμε αύξηση της εθνικής σύνταξης κατά 50 ευρώ!

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για σχέδιο της κυβέρνησης για αποκατάσταση των απωλειών, που είχαν οι συνταξιούχοι στο εισόδημά τους τα προηγούμενα χρόνια, μέσα (και) από αύξηση της εθνικής σύνταξης.

«Απρόβλεπτος γείτονας η Τουρκία»

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στα ελληνοτουρκικά, χαρακτηρίζοντας την Τουρκία «απρόβλεπτο γείτονα» και επισημαίνοντας πως ο κίνδυνος για θερμό επεισόδιο με τη γείτονα είναι διαρκής.

«Έχουμε λόγο να είμαστε σε εγρήγορση, σε ετοιμότητα και να χτίζουμε συμμαχίες», είπε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας την αξιοπιστία και την αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

Παράλληλα, είπε πως όταν κάποιος έχει να κάνει με απρόβλεπτο γείτονα, είναι καλύτερο να έχει ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top