Τσίπρας στο Star: Εξετάζουμε αύξηση της εθνικής σύνταξης κατά 50 ευρώ!

Μίλησε για περισσότερα μέτρα ανάπτυξης στη Μάρα Ζαχαρέα

Στο ενδεχόμενο να αυξηθεί η εθνική σύνταξη κατά 50 ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στη Μάρα Ζαχαρέα.      

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε συγκεκριμένα «σε ένα σχέδιο ελάφρυνσης και το 2019, βάσει των δυνατοτήτων της οικονομίας, με βάση τις προβλέψεις της Eurostat και για τα πλεονάσματα του 2018 και για την πορεία του 2019» και απάντησε στην ερώτηση της Μάρας Ζαχαρέα για αύξηση της κατώτατης σύνταξης: 

«Υπάρχει αυτή η δυνατότητα και όσο η οικονομία πηγαίνει καλύτερα σχεδιάζουμε να δίνουμε το περίσσευμα της οικονομίας στους πιο αδύναμους. Άρα αν από 384 ευρώ που είναι σήμερα η κατώτατη σύνταξη αυξηθεί πιθανότατα κατά 50 ευρώ, αυτό το πενηντάρικο για αυτόν που έχει  μια σύνταξη των 500 ευρώ θα σημαίνει 10% αύξηση». 

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ 

Σχετικά με τον Κουφοντίνα και το τι απαντάει στην κατηγορία ότι υπάρχει ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ που «χαϊδεύει» τους αντιεξουσιαστές, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στα φαινόμενα βίας που υπάρχουν γενικά στην κοινωνία αλλά πρόσθεσε ότι είναι κάθετα αντίθετος με τη δράση του τρμοκράτη της 17Ν και ότι πρέπει να αποφευχθεί η πολιτική εκμετάλλευση αυτών των φαινομένων,  γιατί «στο τέλος κερδίζουν αυτοί» ( όσοι διαπράττουν τέτοιες ενέργεες). 

Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι υπάρχει η πολιτική βούληση από τον ΣΥΡΙΖΑ για την καταπολέμηση των φαινομένων βίας και υποστήριξε ότι έχουν γίνει σημαντικές ενέργειες για την καταπολέμηση των ναρκωτικών  στην περιοχή των Εξαρχείων. Παραδέχθηκε όμως ότι πρέπει να γίνει μια συζήτηση με τον Δήμο, το ΕΜΠ και τους κατοίκους για το τι  μπορεί να γίνει σχετικά με «μειοψηφικές ομάδες» που δρουν στην περιοχή.  

Ο πρωθυπουργός  υποστήριξε επίσης για την απόφαση αναίρεσης του απορριπτικού βουλεύματος για την άδεια του  Κουφοντίνα ότι είναι αμιγώς θέμα Δικαιοσύνης και ότι ο κ. Μητσοτάκης μην έχοντας απαντήσεις σε άλλα ζητήματα θέλει να στρέψει τη συζήτηση σε θέματα ασφάλειας. «Η ασφάλεια είναι ένα λαϊκό αίτημα» τόνισε και συμπλήρωσε:  «Και εμένα δε μου αρέσει που ο Καλαμπόκας, ο δολοφόνος του Τεμπονέρα,  κυκλοφορεί ελεύθερος, αλλά αυτός είναι ο νόμος».     

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΚΑΛΟΠ:   ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΕΙ ΣΤΟΝ ΧΥΛΟ… 

Σχετικά με τις ευρωεκλογές της Κυριακής και τα γκάλοπ τα οποία στην πλειοψηφία τους δίνουν σημαντικό προβάδισμα στη ΝΔ,  ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε ότι στο παρελθόν «οι δημοσκόποι έχουν καεί στον χυλό» και σχολίασε:«Κυριακή κοντή γιορτή, ο λαός θα δώσει την ετυμηγορία του… Ας μην προδικάζουν κάποιοι την ετυμηγορία του ελληνικού λαού» 

Εντύπωση πάντως προκαλεί ότι ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι θα σηκώσει το «γάντι»  του κ. Μητσοτάκη (ότι οι ευρωεκλογές έχουν ευρύτερη πολιτική σημασία), αν και πρόσθεσε ότι η ούτως ή άλλως «η επόμενη εκλογική αναμέτρηση είναι πάρα πολύ κοντά». Παραδέχθηκε επίσης ότι το αποτέλεσμα της αναμέτρησης θα παίξει σημαντικό ρόλο για την επόμενη μέρα. «Αν έχουμε έναν συσχετισμό που δίνει επιβράβευση στη ΝΔ, που θέλει τα μέτρα ελάφρυνσης να μην έχουν μόνιμο χαρακτήρα, το σχέδιο αυτό θα λάβει λαϊκή νομιμοποίηση» σημείωσε. 

Ο κ. Τσίπρας απάντησε αρνητικά πάντως στο ερώτημα της Μάρας Ζαχαρέα, για το αν το αποτέλεσμα  θα προκαλέσει πολιτικές εξελίεις: «Είναι τόσο μικρό το πολιτικό διάστημα, δεν έχει νόημα». Σχετικά με το ότι ο ίδιος το 2014, μετά την ήττα της ΝΔ στις ευρωεκλογές πήγε στον Πρόεδρο της Δημοκρατία και ζήτησε  εκλογές, υποστήριξε: «Εγώ το  2014  πήγα να επισπεύσω τις πολιτικές εξελίξεις γιατί η κυβέρνηση Σαμαρά είχε μπροστά της ακόμα 2,5 χρόνια θητείας και να θέσω υπόψη του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι η κυβέρνηση εκείνη  δεν μπορούσε να λάβει σημαντικές αποφάσεις, όπως η επιλογή του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας».     

ΜΕΙΩΣΗ ΕΝΦΙΑ: Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΞΑΓΓΕΛΕΙ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ 

Ο πρωθυπουργός ανέφερε σχετικά με μην εξαγγελία του προέδρου της ΝΔ για σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ ότι ο κ. Μητσοτάκης εξαγγέλλει μέτρα που εφαρμόζονται,  με μεσοσταθμική μείωση του φόρου ακινήτων κατά 10%. Διευκρίνισε όμως ότι υπάρχει μια βασική ιδεολογική διαφορά με τον πρόεδρο της ΝΔ και ότι «αυτός που μένει στην Εκάλη πρέπει να πληρώνει φόρο». Όπως ακόμα είπε,  εξαιτίας της φοροαπαλλαγής για τους ισχυρούς συσσωρεύονται μεγάλα φορολογικά βάρη στους αδύναμους.      

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top