Μητσοτάκης: Αν μπορούσε, ο Τσίπρας θα έβαζε και ψηφοδέλτια στη 13η σύνταξη

Έκανε λόγο για «ξεδιάντροπη προσπάθεια εξαγοράς ψήφων»

«Ο Τσίπρας θα μοίραζε και ψηφοδέλτια με τη 13η σύνταξη, εάν μπορούσε», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον Σκάι.

«Το προεκλογικό επίδομα που χορήγησε η κυβέρνηση στους συνταξιούχους είναι ξεδιάντροπη απόπειρα επηρεασμού ψηφοφόρων», σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«13η σύνταξη»: Άλλο περιμέναν κι άλλο βρήκαν οι συνταξιούχοι στα ΑΤΜ

Όπως είπε, πολλές φορές στο παρελθόν έχουν γίνει παροχές ενόψει εκλογών, «αλλά ποτέ πέντε μέρες πριν τις κάλπες». Πρότασή του θα είναι να νομοθετηθεί από τη Βουλή να μη δίνεται κανένα τέτοιο επίδομα τρεις μήνες πριν από τις εκλογές.

«Η ΝΔ θα διατηρήσει μηχανισμό βοήθειας στους συνταξιούχους, αλλά θα δίνεται από το αναπτυξιακό πλεόνασμα της οικονομίας κι όχι από το υστέρημά της», ξεκαθάρισε.

«Να γίνει στις 26 Μαΐου το πρώτο βήμα για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή»

«Θέλω το βράδυ της 26ης Μαΐου να γίνει ξεκάθαρο ότι το πρώτο βήμα για την μεγάλη πολιτική αλλαγή έχει γίνει», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, καλώντας όλους πολίτες, «ακόμη και αυτούς που ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ», σε πολιτική συμπόρευση.

Μητσοτάκης: Τι θα έκανε εάν η κόρη του έφερνε φίλο που ήταν… ΣΥΡΙΖΑ

«Πρέπει να αφήσουμε το βαθιά διχαστικό το δίλημμα “οι πολλοί και η ελίτ”. Σε καμία δημοκρατία δεν υποτάσσεται κανείς σε κανέναν, όλοι υποτασσόμαστε στους νόμους», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Απόλυτη πολιτική προτεραιότητα η ασφάλεια»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως για τη Νέα Δημοκρατία η ασφάλεια είναι «απόλυτη πολιτική προτεραιότητα».

Ο ίδιος, είπε πως το θέμα του Ρουβίκωνα «έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις με ευθύνη της κυβέρνησης». Παράλληλα, μίλησε για επανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ αλλά και για ανάγκη προμήθειας νέων περιπολικών, «γιατί τώρα έχουμε σαράβαλα».

Ο κ. Μητσοτάκης για ακόμη μία φορά δεσμεύτηκε για άμεση κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου: «Το πανεπιστήμιο θα αντιμετωπίζεται όπως κάθε άλλος δημόσιος χώρος. Αυτή τη στιγμή το άσυλο είναι άσυλο παραβατικότητας και ανομίας. Η Ελληνική Αστυνομία θα μπορεί να μπαίνει χωρίς άδεια».

Οριζόντια μείωση 30% στον ΕΝΦΙΑ

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για οριζόντια μείωση 30% του ΕΝΦΙΑ από το 2020 και σε βάθος διετίας.

«Δεν μπορώ, όμως, να καταργήσω τον συμπληρωματικό φόρο, γιατί τότε δεν θα μπορούσα να μειώσω 30% τον ΕΝΦΙΑ», πρόσθεσε.

Η ανθρώπινη στιγμή με την κόρη του στη χθεσινή ομιλία

Κατά τη χθεσινή προεκλογική συγκέντρωση στο Περιστέρι, οι κάμερες απαθανάτισαν μια πολύ ανθρώπινη στιγμή του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κόρης του, Δάφνης. 

Ο κ. Μητσοτάκης δίνει ανθοδέσμες στην κόρη του

«Όταν νομίζει ότι κάπου μπορεί να κάνω λάθος, μου το λέει», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την κόρη του, Δάφνη / Πηγή φωτογραφίας: Intime

Η 16χρονη Δάφνη κρατούσε αρκετές στιγμές το χέρι του πατέρα της, ο οποίος της έδωσε ένα φιλί.

Άνοιγμα Μητσοτάκη και σε ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ: Θα ενώσω τους Έλληνες

Καθόταν ανάμεσα στον ίδιο, πριν σηκωθεί για την ομιλία του, και τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ενώ κάποια στιγμή την φώναξε ο κ. Μητσοτάκης για να της παραδώσει δύο ανθοδέσμες, που του είχαν δώσει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κόρη του Δάφνη

«Η Δάφνη είναι πολύ υποστηρικτική της όλης προσπάθειας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη μικρή κόρη του, η οποία έδωσε το παρών στη χθεσινή ομιλία στο Περιστέρι / Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

«Η μικρή μου κόρη, η Δάφνη, είναι 16 ετών και είναι πάρα πολύ υποστηρικτική της όλης προσπάθειας. Και είναι πολύ συγκινητικό διότι, σε σχέση με τα άλλα δύο παιδιά μου, που σπουδάζουν τώρα, βίωσε πολύ πιο έντονα αυτά τα τρία χρόνια στην προεδρία του κόμματος», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως εξομολογήθηκε, δε διστάζει να του πει ευθέως που νομίζει ότι μπορεί να έχει κάνει ο κ. Μητσοτάκης λάθος, ενώ «όπως όλα τα παιδιά, διεκδικεί περισσότερο χρόνο από τον μπαμπά της».

«Δεν είμαστε το ίδιο, Τσίπρας και Μητσοτάκης»

Σε χθεσινή του συνέντευξη στο Action 24, εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως τον ξενίζει η ρητορική των ίσων αποστάσεων.

«Δεν είναι ώρα για ίσες αποστάσεις» το μήνυμα Μητσοτάκη για τις εκλογές

«Με ξενίζει η ρητορική των ίσων αποστάσεων ότι “ψήφισε κάτι άλλο” γιατί  “Τσίπρας - Μητσοτάκης είναι το ίδιο”. Δεν είμαστε το ίδιο. Σε αυτούς, λοιπόν, τους συμπολίτες μας απευθύνομαι με πολύ ευθύ τρόπο και τους λέω ότι ο μόνος σίγουρος τρόπος για να υπάρξει πολιτική αλλαγή είναι μια ισχυρή Νέα Δημοκρατία».

Παράλληλα, είπε πως δε θέλει τρίτο κόμμα τη Χρυσή Αυγή.

Τέλος, δεσμεύτηκε για την κατασκευή φυλακών τύπου Γ΄: «Δε γίνεται η χώρα να μην έχει φυλακές υψίστης ασφάλειας, όχι μόνο για τρομοκράτες, αλλά και για πάρα πολύ σκληρούς ποινικούς, οι οποίοι έχουν κάνει τον Κορυδαλλό περίπου τσιφλίκι τους».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top