Τσίπρας:«Την Κυριακή ψήφο εμπιστοσύνης στα μέτρα ελάφρυνσης»

«Δε ξέρουν τι σημαίνει για το συνταξιούχο το 500ακι»

Προάγγελο νίκης του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας τη συγκέντρωση στη Λάρισα και κάλεσε τους πολίτες να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στα μέτρα ελάφρυνσης.  Κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι το πρόγραμμα της ΝΔ είναι χειρότερο από αυτό του ΔΝΤ και απηύθυνε κάλεσμα στους νέους που φέτος θα ψηφίσουν για πρώτη φορά.

Tσίπρας: Όποιος γεμίζει αυτή την πλατεία κερδίζει τις εκλογές

«Λένε, χρόνια τώρα εδώ στη Λάρισα, ότι όποιος γεμίζει αυτή την πλατεία, κερδίζει τις εκλογές. Δεν ξέρω τι λένε γι' αυτόν που δεν τολμά καν να κάνει συγκέντρωση σε αυτή την πλατεία και κρύβεται σε μια γούβα στην πλατεία Ταχυδρομείου...Γεμίσατε την πραγματική  πλατεία της Λάρισας, όχι την ιμιτασιόν. Δεν υπάρχει πια αμφιβολία, μετά την παρουσία σας εδώ, για το ποιος είναι μπροστά, ποιος θα γελά και ποιος θα κλαίει το βράδυ της ερχόμενης Κυριακής» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Τσίπρας: Την Κυριακή ψήφο εμπιστοσύνης στα μέτρα ελάφρυνσης

Ψήφος στη ΝΔ σημαίνει κατάργηση των μέτρων ελάφρυνσης  ,υποστήριξε ο πρωθυπουργός 

«Γιατί όταν αυτοί μιλούν για ανακύκλωση της φτώχειας και για επιδόματα της φτώχειας, το 200σάρι, το 100στάρικο, το 150άρι του επιδόματος ενοικίου, όταν αυτοί μιλούν για ψίχουλα για την 13η σύνταξη, το 500άρι που παίρνει ο συνταξιούχος, δεν ξέρουν τι σημαίνει γι’ αυτόν τον συνταξιούχο το 500άρι. Γιατί γι’ αυτούς το 500άρικο είναι απλά το φιλοδώρημα που δίνουν στα εστιατόρια τα ακριβά που πηγαίνουν τα βράδια. Έχουν πλήρη άγνοια της πραγματικής ζωής.  Εμείς, όμως, δεν τους κατηγορούμε για την άγνοια που έχουν. Τους κατηγορούμε για το πρόγραμμά τους» τόνισε ο πρωθυπουργός.
 
Τσίπρας: Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει εξελίξεις στη Ν.Δ 

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών.

«Τις τελευταίες μέρες έχουν στήσει ένα πανηγύρι στα μέσα ενημέρωσης και ρωτάνε, τι θα γίνει αν χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ με 7 μονάδες, τι θα γίνει αν θα χάσει με 10 μονάδες, τι θα γίνει αν θα χάσει με 5 μονάδες, τι θα γίνει αν θα χάσει με 3 μονάδες, πότε θα γίνουν οι εκλογές. Ξέρετε τι δεν έχουν καταλάβει; Τι θα γίνει αν νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με πολλές μονάδες. Αλλά τότε, ναι, θα έχουμε εκλογές, αλλά μάλλον στη Ν.Δ. θα κάνουν εκλογές».

Κάλεσμα Τσίπρα στους 17αρηδες

Με το βλέμμα στραμμένο στους αναποφάσιστους απηύθυνε κάλεσμα στους 17αρηδες που για πρώτη φορά φέτος ψηφίζουν να μην επιλέξουν την αποχή.

«Οι αντίπαλοί μας μας έλεγαν ότι 17 χρονών ψηφίζουν μόνο στις δικτατορίες και μας κατηγορούσαν.  Γιατί; Γιατί δεν σας εμπιστεύονται. Γιατί; Γιατί σας φοβούνται Γιατί; Γιατί φοβούνται την κρίση σας....Μη χαρίζετε τα όπλα σας, μη  χαρίζετε τα βόλια σας σε αυτούς που θέλουν το μέλλον σας να είναι προδιαγεγραμμένο, που θέλουν να αποφασίζουν για σας χωρίς εσάς....» τους προέτρεψε ο πρωθυπουργός.

Απόψε ο Αλεξης Τσίπρας μιλάει σε ανοικτή εκδήλωση στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 


Πηγή φωτογραφίας Eurokinissi

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top