Μητσοτάκης: Οι πολίτες θα ψηφίσουν τη μεγάλη πολιτική αλλαγή

Spiegel: Είναι το μεγάλο φαβορί για επόμενος πρωθυπουργός

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ραδιοφωνική συνέντευξη

Το μήνυμα ότι οι Έλληνες θα ψηφίσουν σε αυτές τις εκλογές για «μία μεγάλη πολιτική αλλαγή» έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο News24/7 88,6 FM.

«Εάν αισθάνονται ότι έγινε η ζωή τους καλύτερη τα τελευταία 4 χρόνια, έχουν κάθε λόγο να ψηφίσουν το κυβερνών κόμμα. Εάν νομίζουν όμως ότι χρειάζεται μία προοδευτική αλλαγή, θα το κάνουν πράξη ψηφίζοντας Νέα Δημοκρατία», υποστήριξε ο ίδιος, ξεκαθαρίζοντας πως έρχεται για να ενώσει και όχι να διχάσει τους Έλληνες.

Μητσοτάκης: Τι θα έκανε εάν η κόρη του έφερνε φίλο που ήταν… ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ «ένα μόρφωμα, που αναρριχήθηκε με λαϊκισμό στην εξουσία και θα κάνει ό,τι πιστεύει ότι χρειάζεται για να παραμείνει στην εξουσία».

Παράλληλα, έστειλε το μήνυμα ότι «δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις»: «Τι θα πει ίση απόσταση; Όταν γνωρίζουμε τη ζημία, που έκανε αυτή η κυβέρνηση, πώς μπορεί ένας προοδευτικός πολίτης να λέει ότι είναι το ίδιο Τσίπρας και Μητσοτάκης;». Παράλληλα, έκανε για μία ακόμη φορά άνοιγμα σε ψηφοφόρους της κεντροαριστεράς: «Δεν πιστεύω ότι υπάρχει καμία δυσκολία σε έναν ψηφοφόρο του ΚΙΝΑΛ ή του Ποταμιού να ψηφίσει ΝΔ».

«Δεν είναι ώρα για ίσες αποστάσεις» το μήνυμα Μητσοτάκη για τις εκλογές

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε τη θέση του για τη 13η σύνταξη, την οποία έχει χαρακτηρίσει «προεκλογικό επίδομα», και τόνισε πως «οι συνταξιούχοι δε νομίζω ότι μπορούν να εξαπατηθούν ή να εξαγοραστούν».

Παράλληλα, εκτίμησε ότι η Ελλάδα «μπορεί να φτάσει σε ανάπτυξη 4% μέσα σε ένα χρόνο», σημειώνοντας πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εχθρεύεται την έννοια της ιδιωτικής επένδυσης.

«Θα μειώσουμε τη φορολογία, έχουμε κοστολογημένο πρόγραμμα»

Ο κ. Μητσοτάκης είπε πως η Νέα Δημοκρατία θα προχωρήσει σε ένα «επιθετικό πρόγραμμα μείωσης φορολογικών συντελεστών»: «Δίνουμε σημαντικά φορολογικά κίνητρα για νέες επενδύσεις ώστε να ενθαρρύνουμε δημιουργία πλούτου στη χώρα. Θα γυρίσουμε πίσω στη μεσαία τάξη κάποια από αυτά που τους πήρε ο Τσίπρας. Αλλά βλέπουμε τη μείωση της φορολογίας με μία αναπτυξιακή διάσταση».

Παράλληλα, εξήγησε ότι το πρόγραμμα της ΝΔ είναι κοστολογημένο και πως τα πάντα εντάσσονται «μέσα στα πλαισια των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η σημερινή κυβέρνηση».

«Δεν κρύβουμε, όμως, ότι θα διεκδικήσουμε από την Ευρώπη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, που σημαίνει περισσότερα χρήματα για φοροαπαλλαγές και ενίσχυση του κοινωνικού κράτους», σημείωσε.

«Ο Ρουβίκωνας δρα με την ανοχή της κυβέρνησης»

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στη χθεσινή επίθεση του Ρουβίκωνα στη Βουλή με μπογιές και καπνογόνα.

Η στιγμή της επίθεσης με μπογιές και καπνογόνα στη Βουλή - Μία σύλληψη

«Ο Ρουβίκωνας δρα με την απόλυτη ανοχή της κυβέρνησης. Δεν είναι η πρώτη φορά που επιτίθεται στη Βουλή. Θυμίζω ότι στην πρώτη επίθεση τους είχε στείλει ο Πρόεδρος της Βουλής σπίτι τους με ταξί», σημείωσε και πρόσθεσε: «Ο συμβολισμός μίας επίθεσης με κόκκινες μπογιές στο Κοινοβούλιο είναι αποκρουστικός».

Εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε φιλόδοξο σχέδιο για αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας με «ανάπλαση όλου του χώρου γύρω από το Αρχαιολογικό Μουσείο και πλήρης αναβάθμιση του χώρου του Πολυτεχνείου».

Spiegel: Ο Μητσοτάκης είναι το ισχυρό φαβορί για επόμενος πρωθυπουργός

«Το μεγάλο φαβορί για τον επόμενο πρωθυπουργό της Ελλάδας» τιτλοφορείται το δημοσίευμα του Spiegel για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Το αντισυστημικό κύμα, που εκτόξευσε τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, κατέστρεψε το παραδοσιακό κεντροαριστερό κόμμα, το ΠΑΣΟΚ, αλλά ποτέ δεν “χτύπησε” τη Νέα Δημοκρατία», επισημαίνεται στο άρθρο του γερμανικού περιοδικού.

«Οι χώρες και οι κοινωνίες διορθώνουν την πορεία τους» δηλώνει ο κ. Μητσοτάκης, εξηγώντας το πώς κατέλαβε την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015: «Διολισθήσαμε στο λαϊκισμό, τα ψέματα και την ανικανότητα. Στην ελληνική ιστορία υπάρχουν όμως πολλά παραδείγματα που δείχνουν ότι κάτι νέο γεννιέται μετά από μια περίοδο παρακμής». 

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτηρίζει την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ως «τη χειρότερη που γνώρισε η Ελλάδα από το 1974 μέχρι σήμερα», ενώ υπογραμμίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας «απέτυχε στην οικονομία, στο πεδίο που επηρεάζει περισσότερο από κάθε άλλο τις ζωές των Ελλήνων».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top