Γιάνης Βαρουφάκης - Δανάη Στράτου: Μαζί στη ζωή και στην πολιτική

Τι δήλωσαν στο Star για τους στόχους τους στις εκλογές

Μαζί στη ζωή, μαζί και στην πολιτική το ζεύγος  Γιάνη Βαρουφάκη και  Δανάης Στράτου, που μίλησε στη Μαρία Παππά και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star,  για τους στόχους τους στις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές.

Η Δανάη Στράτου αποκαλύπτει ότι την τελευταία στιγμή αποφάσισε να ακολουθήσει τα χνάρια του Γιάννη Βαρουφάκη στην πολιτική. Πριν λίγες μόλις εβδομάδες είπε το μεγάλο «ναι»  για να μπει στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος. 

Στις ευρωεκλογές με την «Ευρωπαϊκή Άνοιξη» ο Γιάνης Βαρουφάκης

Ο επικεφαλής της κίνησης DIEM25 (ή ΜΕΡΑ 25) δηλώνει για τη σύζυγό του και την εμπλοκή της στην πολιτική:    

«Η Δανάη δε χρειάζεται συμβουλές από εμένα. Πάντα είχαμε μια ισότιμη σχέση. Η σχέση μας ξεκίνησε όταν εγώ ήμουν βοηθός της στα δικά της έργα. Έχουμε πάει σε πολύ ενδιαφέρουσες περιοχές από ναρκοπέδια στην Αιθιοπία μέχρι τη γραμμή κατάπαυσης του πυρός στο Κασμίρ. Δεν χρειάζεται συμβουλές από εμένα,  σας διαβεβαιώ». 

«Τον  σύζυγό μου τον στηρίζω έτσι και αλλιώς και το έχω αποδείξει. Αυτή τη στιγμή ο λόγος που αποφάσισα να εμπλακώ ενεργά είναι πολλαπλός. Αισθάνομαι ότι πρέπει να κινητοποιήσω και άλλες γυναίκες γιατί αυτή τη στιγμή απέχουμε πάρα πολύ από το να έχουμε μια ισότιμη σχέση με τους άντρες. Έχουμε ένα άλλο τρόπο να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα. Είδαμε που μας έφεραν οι πολιτικές των ανδρών…» δηλώνει με νόημα η Δανάη Στράτου.  

Στο κόμμα του Γιάννη Βαρουφάκη έχουν προσχωρήσει μεταξύ άλλων ο βρετανός μουσικός Brian Eno και η χολιγουντιανή ηθοποιός Πάμελα Άντερσον η οποία είναι παρούσα στις περισσότερες συγκεντρώσεις τους κόμματος. 

«Αισθάνομαι πως έχω την ευθύνη να είμαι ενεργή και είμαι ευγνώμων που βρίσκομαι εδώ ανάμεσα σε τόσους σπουδαίους ανθρώπους» έχει δηλώσει η Άντερσον για τη στήριξή της.  

Η Pamela είναι στην Ελλάδα: Κατακεραυνώνει Τσίπρα και στηρίζει Βαρουφάκη!

«Το ΜΕΡΑ 25 είναι το μοναδικό κόμμα το οποίο έχει πανευρωπαϊκό πρόγραμμα» υποστηρίζει από την πλευρά του ο επικεφαλής της κίνησης. 

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΩ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ο Γ. Βαρουφάκης απάντησε και στην ερώτηση γιατί  κατεβαίνει υποψήφιος  στη Γερμανία και αν αυτό συμβαίνει επειδή δεν ισχύει εκεί ο περιορισμός του 3% προκειμένου να μπει  στην Ευρωβουλή.  

«Απλά δεν είναι έτσι. Και έχω ήδη δηλώσει στους Γερμανούς ψηφοφόρους ότι αν με τιμήσουν με τη ψήφο τους, με το που θα προκηρυχθούν οι Εθνικές Εκλογές που κοντός ψαλμός αλληλούια, θα παραιτηθώ από την Ευρωβουλή και θα οργώσω την Ελλάδα ηγούμενος του συνδυασμού ΜΕΡΑ 25» υποστηρίζει ο ίδιος.   

Το προεκλογικό πρόγραμμα του ζευγαριού δεν τους επιτρέπει όπως λένε καν να δουν τα τρία τους παιδιά. Ο Γιάννης Βαρουφάκης μόνο τον προηγούμενο μήνα επισκέφτηκε 18 γερμανικές πόλεις, αφήνοντας πίσω ότι προηγήθηκε στον ενεργό πολιτικό του βίο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top