Παυλόπουλος προς Άγκυρα: Δεν μπορεί να υπάρξει υποχώρηση για τα σύνορα

Αποστολάκης: Σχεδόν όλοι οι Σύμμαχοι μας υποστηρίζουν

Νέο ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε προς την Άγκυρα ο Προκόπης Παυλόπουλος, την ώρα που συνεχίζονται αμείωτες οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο, σε αέρα και θάλασσα.

Από την Προεδρική Φρουρά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάλεσε για μια ακόμη φορά την Τουρκία να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο.

Πρακτορείο Anadolu: Ελληνική πυραυλάκατος παρενόχλησε τουρκική κορβέτα! Βρισκόταν σε… διεθνή ύδατα!

«Λέμε ναι στην ειρήνη στο Αιγαίο, αλλά οι γείτονες να σεβαστούν το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο που καθορίζει σύνορα, κυριαρχία, ΑΟΖ, πού είναι και σύνορα της Ε.Ε. Δεν μπορεί σε αυτό να υπάρξει υποχώρηση και υπαναχώρηση» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.  

ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΣΕ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ

Οι Τούρκοι πάντως συνεχίζουν να προκαλούν στο Αιγαίο, όπως έγινε πρόσφατα με τουρκική κορβέτα που παραβίασε τα χωρικά μας ύδατα στη Σίφνο και ανάγκασε την ελληνική πυραυλάκατο «Κρυσταλλίδης» να της κόψει αποφασιστικά την πορεία.

ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΣΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ

Μέσα σε αυτό το κλίμα, έφτασαν το πρωί στο Πεντάγωνο Τούρκοι αξιωματούχοι για να συζητήσουν με τους Έλληνες τη μείωση της έντασης, μέσω των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. 

 ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ : ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΜΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ 

«Σχεδόν όλο το πλέγμα των συμμάχων που είναι γύρω μας, μας υποστηρίζει και αυτό είναι το πολύ καλό αυτής της συγκυρίας, ότι αυτό το διάστημα οι συμμαχίες είναι εξαιρετικές και οι σχέσεις μας με όλους τους συμμάχους είναι πάρα πολύ καλές» διαμήνυσε από την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος  Αποστολάκης.  

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟΝ…  ΧΑΒΑ ΤΟΥΣ

« Όσο κι αν κάποιοι νομίζουν ότι το Συριακό είναι υπόθεση των Σύριων, το Ιρακινό των Ιρακινών, το θέμα της Βοσνίας των Βοσνίων, της Ανατολικής Μεσογείου των Κυπρίων, εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν είναι έτσι» διαμήνυσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν, συνεχίζοντας την προκλητική ρητορική του.   

ΝΕΟΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ

«Λάδι στη φωτιά» ρίχνουν και οι Τούρκοι στρατιωτικοί αναλυτές που παρουσιάζουν προκλητικούς χάρτες με διεκδικήσεις, που περιλαμβάνουν το Καστελόριζο και την Κρήτη. 

Έγγραφο φωτιά: Η Τουρκία διεκδικεί μέχρι και την Κρήτη

Ο Τούρκος στρατιωτικός αναλυτής Μ. Παράρ  υποστήριξε μάλιστα ότι  χάρτης δείχνει τις περιοχές που η Τουρκία έχει δικαιώματα από τις συμφωνίες του 1913 και μετά!  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top