Tσίπρας: Ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης για νέα μέτρα ελάφρυνσης

«Αυτό ήταν το Α΄ ημίχρονο, την επόμενη τετραετία θα… σκοράρουμε»

Ψήφο εμπιστοσύνης στην κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης ζήτησε ο πρωθυπουργός από τα Τρίκαλα, προκειμένου όπως ανέφερε να συνεχίσει και την επόμενη τετραετία «με μέτρα ελάφρυνσης και αποκατάστασης του εισοδήματος των πολλών».   

Στην ομιλία του στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων ευχαρίστησε τους πολίτες για την "ανεπανάληπτη και συγκλονιστική», όπως την χαρακτήρισε  υποδοχή" και αναφέρθηκε  σ στο δίλημμα των εκλογών της 26ης Μαΐου. "

13η σύνταξη: Το απόγευμα τα ποσά στους λογαριασμούς!

 «Οι αντίπαλοί μας έφτιαξαν το δίλημμα να φύγει ο Τσίπρας και η κυβέρνηση. Όλα αυτά τα χρόνια κρατήσαμε την κοινωνία όρθια. Την προηγούμενη εβδομάδα παρουσιάσαμε σειρά μέτρων ελάφρυνσης. Οι αντίπαλοί μας δεν δεσμεύτηκαν ότι θα είναι μόνιμα, ότι θα τα διατηρήσουν, αντίθετα μας είπαν ότι η 13η σύνταξη είναι λαϊκισμός και δεν θα την διατηρήσουν, ότι το οκτάωρο είναι ξεπερασμένο, ότι το πενθήμερο πρέπει να γίνει επταήμερο, ότι θα επαναφέρουν το 1 προς 5 στις προσλήψεις το δημόσιο. Είπαν πολλά και ανατριχιαστικά». 

Μητσοτάκης στο Star: Στόχος στις ευρωεκλογές μια καθαρή νίκη
 

Απαντώντας στην κριτική της ΝΔ για «μονταζιέρα» και διαστρέβλωση των θέσεών του προέδρου της,  σχολίασε ο κ. Τσίπρας: 
«Δεν φταίμε εμείς που όταν μιλάει εκτός κειμένου ο κ. Μητσοτάκης βγαίνει το γραφείο τύπου και λέει ψηφοφόρε δεν είναι αυτό που άκουσες αυτό που νομίζεις. Αλλά δυστυχώς αυτό είναι το πρόγραμμά τους". 

Απευθυνόμενος στους πολίτες τόνισε ο πρωθυπουργός: «Θέλω να απευθυνθώ σε κάθε συνταξιούχο: η ψήφος σου είναι ψήφος εμπιστοσύνης και έγκρισης της 13ης σύνταξης και διατήρησης της ή είναι ψήφος απόρριψης. Βλέπετε πως καιροφυλακτούν τα κοράκια να ακυρώσουν τα μέτρα στήριξης. Αν οι πολίτες δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην πολιτική μας κανείς διευθυντής τράπεζας και κανείς τεχνοκράτης δεν θα μπορέσει να αμφισβητήσει τα μέτρα αυτά. Αν όμως ψηφιστεί το ψηφοδέλτιο που γράφει κατάργηση της 13ης σύνταξης, κατάργηση του οκτάωρου, κατάργηση του πενθήμερου, θα είναι μήνυμα αμφισβήτησης αυτής της πολιτικής».  

«Πρέπει να δοθεί το μήνυμα στην κάλπη ότι τελειώσαμε με την πολιτική της λιτότητας ώστε η κυβέρνηση να προχωρήσει και σε άλλες ελαφρύνσεις. Αυτό ήταν το πρώτο ημίχρονο, την επόμενη τετραετία θα σκοράρουμε» επισήμανε χαρακτηριστικά κ. Τσίπρας.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top