«Ξεσάλωσαν» πάλι οι Τούρκοι στο Αιγαίο με μπαράζ παραβιάσεων

Το μήνυμα του υπουργού Εθνικής Άμυνας Αποστολάκη στην Άγκυρα

Νέο μπαράζ παραβιάσεων στο Αιγαίο σήμερα από τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη. 35 παραβιάσεις έγραψε το κοντέρ από 25 τουρκικά αεροσκάφη, στο πλαίσιο και της άσκησης «Θαλασσόλυκος» που διεξάγει η Άγκυρα! 

Κι αυτό παρότι συμφώνησαν χθες στο Ελσίνκι οι κύριοι Κατρούγκαλος και Τσαβούσογλου να μειωθεί η ένταση στο Αιγαίο, για να μην προκύψει κάποιο ατύχημα. 

Συνάντηση Κατρούγκαλου-Τσαβούσογλου στο Ελσίνκι
 

Στη συνάντηση των δύο υπουργών, στο περιθώριο της Συνόδου του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο κ. Κατρούγκαλος ζήτησε από τον κ. Τσαβούσογλου να σταματήσουν οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ,  όμως ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών του απάντησε: « Έχουμε δικαιώματα στην περιοχή και τα προστατεύουμε». 

Μήνυμα αποφασιστικότητας έστειλε στην Άγκυρα ο υπουργός Άμυνας Βαγγέλης Αποστολάκης, κατά την τελετή παράδοσης στο Πολεμικό Ναυτικό του πρώτου αναβαθμισμένου αεροσκάφους Ναυτικής Συνεργασίας P-3 ORION, στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ στην Τανάγρα. Ο κ. Αποστολάκης τόνισε ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι εδώ, ισχυρές και αξιόπιστες».

Τέλος, στον Βόλο έφτασαν σήμερα τα ελικόπτερα «Καϊόβα», που μας παραχωρήθηκαν από τους Αμερικανούς και τα οποία θα ενισχύσουν τις δυνατότητες του Στρατού μας στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top