Μητσοτάκης στο Star: Στόχος στις ευρωεκλογές μια καθαρή νίκη

Τι απάντησε για την αναφορά Τσίπρα στον Βελουχιώτη

Τα χαρτιά του εφ’ όλης της ύλης άνοιξε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα.   

«Είναι η πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική ιστορία της Ελλάδας που ένα επίδομα χορηγείται λίγες ημέρες πριν τις εκλογές. Η κυβέρνηση είδε ότι δεν τα πάει καλά στις προεκλογικές συγκεντρώσεις και επιχειρεί να «εξαγοράσει» τους συνταξιούχους με ένα επίδομα που όμως είναι απαραίτητο. Γι ΄αυτό και το ψηφίσαμε» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ σχετικά με την «13η σύνταξη»  που πιστώθηκε ήδη στους λογαριασμούς των συνταξιούχων.   

«Η πολιτική μας μπορεί να εγγυηθεί τις 12 συντάξεις αλλά και ότι μπορεί να υπάρξει ένας μόνιμος μηχανισμός στήριξης των συνταξιούχων. Τα  ποσά αυτά πρέπει όμως να είναι ενταγμένα στον προϋπολογισμό» πρόσθεσε.   

13η σύνταξη: Το απόγευμα τα ποσά στους λογαριασμούς!

Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ 

Ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε την κατάργηση του ΕΚΑΣ από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρθηκε επίσης στη μείωση του αφορολόγητου. «Αυτή τη στιγμή από 1/1/2020 ισχύει μείωση του αφορολόγητου. Ο συνταξιούχος θα χάσει 440 ευρώ από τη μείωση του εισοδήματος. Γιατί ο κ. Τσίπρας δεν ψήφισε την κατάργηση της μείωσης;» αναρωτήθηκε  ο πρόεδρος της ΝΔ. 

Όπως συμπλήρωσε  «δεν μας ενδιαφέρουν μόνο  οι συνταξιούχοι, μας ενδιαφέρουν και οι άνεργοι και μας ενδιαφέρουν οι νέες δουλειές», ενώ κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι δεν λέει τίποτα για αυτά τα θέματα.  

ΟΙ "ΕΛΙΤ" ΚΑΙ Ο ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ 

Απαντώντας στις συχνές αναφορές του πρωθυπουργού, ότι ο ίδιος «εκφράζει τις ελίτ», ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε ότι θέλει να γίνει ο πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων, ακόμη και αυτών που δεν τον ψήφισαν και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό  για εμφυλιοπολεμικές αναφορές, με αφορμή τα όσα είπε από τη Λαμία.    

Τσίπρας: Ο ελληνικός λαός παίρνει στα χέρια του το μέλλον του   

«Να μην μιλάει για τον εμφύλιο αλλά για το τι θα κάνουμε το 2020, το 2025, απασχολεί τους πολίτες, τι να κάνουμε με την ανάπτυξη. Εγώ θυμάμαι ότι  πριν 30 χρόνια Κωνσταντίνος  Μητσοτάκης  και Χαρίλαος Φλωράκης άφησαν πίσω τους την πιο τραυματική περίοδο στην ελληνική ιστορία. Ερχόμαστε 30 χρόνια μετά να ξανανοίξουμε μια συζήτηση για τον εμφύλιο, τι εξυπηρετεί αυτό;» αναρωτήθηκε.       

«Ο κατώτατος μισθός  μπορεί να πάει μέσα σε ένα χρόνο στα 700 ευρώ αν υπάρξει μεγάλη ανάπτυξη στην ελληνική οικονομία, αυτό είναι υπέρ των ελίτ;»απάντησε επίσης στον κ. Τσίπρα, τον οποίο κατηγόρησε για συστηματική διαστρέβλωση των θέσεών του.      

"ΜΟΝΤΑΖΙΕΡΑ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ  ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ" -  ΤΟ ΕΠΤΑΗΜΕΡΟ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ  

«Εδώ βρισκόμαστε μπροστά σε μια πρωτοφανή προσπάθεια», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, «που επιμένει η μονταζιέρα να βάζει στο στόμα μου λόγια που δεν έχω πει», αναφέροντας σαν χαρακτηριστικό παράδειγμα την αναφορά του  ΣΥΡΙΖΑ στο επταήμερο λειτουργίας των επιχειρήσεων.    

Όσον αφορά το ζήτημα συνεργασίας  με ιδιώτες στην Υγεία ανέφερε: «Η δημόσια υγεία δεν είναι υποχρεωτικό να είναι κρατική. Αν μπορούμε να εξασφαλίσουμε καλύτερες υπηρεσίες αυτό μπορεί να γίνει όπως γίνεται ήδη σε όλες τις χώρες και όπως ήδη γίνεται σε κάποιες περιπτώσεις στην Ελλάδα». Ο κ. Μητσοτάκης διευκρίνισε ότι αυτό δεν θα έχει καμία επιβάρυνση  για τους ασφαλισμένους και ότι μόνο σε αυτήν την περίπτωση θα εφαρμοσθεί. 

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ και για τη συνεργασία με ιδιώτες στα δημόσια νοσοκομεία

ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΘΑΡΗ ΝΙΚΗ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ   

Ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ότι ο στόχος στις  ευρωεκλογές είναι μια καθαρή νίκη η οποία θα οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές  και υπενθύμισε ότι ο κ. Τσίπρας με μία διαφορά λίγο μεγαλύτερη του 3% στις ευρεωκλογές του 2014 ζήτησε να στηθούν κάλπες και για τη Βουλή. «Δεν είμαι αλαζόνας. Σέβομαι τους πολίτες. Αλλά έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα όμως και δε μου χρειάζεται δημοσκόπηση. Το αίτημα για πολιτική αλλαγή είναι επιτακτικό σήμερα» υπογράμμισε.      

ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ    

Σφοδρή κριτική άσκησε ο  κ. Μητσοτάκης στην κυβέρνηση Τσίπρα και για τη δημόσια ασφάλεια, με αφορμή τα  πρόσφατα περιστατικά βίας και την επίθεση κουκουλοφόρων σε  εκδηλώσεις στις οποίες συμμετείχαν κορυφαία στελέχη της ΝΔ.

Επίθεση κουκουλοφόρων σε εκδήλωση με επιφανή στελέχη της ΝΔ!

Όπως ανέφερε  υπάρχει ανοιχτός δίαυλος των «μπαχαλάκηδων» με την τρομοκρατία, ενώ δεσμεύθηκε : «Δε θα επιτρέψω σε 30 αλήτες -  τραμπούκους να κρατάνε όμηρο ολόκληρη τη χώρα». Δεσμεύθηκε ακόμα για τη λειτουργία των φυλακών υψίστης ασφαλείας, που ήταν έτοιμες να λειτουργήσουν επί προηγούμενης κυβέρνησης, αλλά όπως είπε μία από τις πρώτες ενέργειες της κυβέρνησης Τσίπρα ήταν η νομοθετική κατάργησή τους.                               

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top