Τσίπρας: Ο ελληνικός λαός παίρνει στα χέρια του το μέλλον του

Αναφορά στον Βελουχιώτη από τη Λαμία και επίθεση σε Μπακογιάννη

«Ο λαός της Λαμίας, όλος ο ελληνικός λαός είναι στο πόδι αυτές τις μέρες και παίρνει στα χέρια του το μέλλον του, γκρεμίζοντας σε κάθε συγκέντρωσή μας, σε κάθε περιοδεία μας τα χυδαία ψέματα των δημοσκόπων και των επικοινωνιολόγων της συμφοράς του κ. Μητσοτάκη» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του σε ανοιχτή συγκέντρωση στη Λαμία.    

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του με ένα απόσπασμα ομιλίας του Άρη Βελουχιώτη στη Λαμία, πριν από 75 χρόνια και χαρακτήρισε "ανατριχιαστικά επίκαιρα" τα λόγια του: "Χρόνια και χρόνια απάτης και ρεμούλας μας κράτησαν μακριά από την ευτυχία και τον πολιτισμό και μας ρίξανε μέσα στην εξαθλίωση, την πείνα, την κακομοιριά και τη δυστυχία. Έτσι η Ελλάδα που υπήρξε κάποτε η πηγή των φώτων και του πολιτισμού, κατάντησε να βρίσκεται στο πιο χαμηλό επίπεδο οικονομικής, κοινωνικής και εκπολιτιστικής ανάπτυξης, όχι μόνο έναντι των λαών της Ευρώπης, αλλά και των Βαλκανίων."

Όπως πρόσθεσε το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ γράφει με μεγάλα γράμματα τα θετικά μέτρα μετά την έξοδο από τα Μνημόνια. "Υπάρχει ένα ψηφοδέλτιο που γράφει πάνω κατάργηση της 13ης σύνταξης, 7ημερη εργασία, κατάργηση οκτάωρου, απολύσεις και ένα άλλο ψηφοδέλτιο που με μεγάλα γράμματα γράφει πάνω όσα τα θετικά μέτρα που πήραμε μετά την έξοδο από τα Μνημόνια του Αυγούστου του 2018", είπε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ και του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αντίστοιχα.

Για το πρόγραμμα της Ν.Δ. είπε ότι είναι "χειρότερο" και από αυτό του ΔΝΤ, είναι ένα "σκληρό νεοφιλελεύθερο, αντιλαϊκό πρόγραμμα".
"Ο δικός μας κόσμος, ο κόσμος των πολλών, είναι ένα λαϊκό ποτάμι που πλημμυρίζει τις πόλεις και τα χωριά της Ελλάδας, είναι η συλλογική δύναμη ενός λαού που πέρασε πολλά και βρίσκει ξανά την αξιοπρέπεια και το δίκιο του και ορίζει ξανά τις τύχες του, χωρίς τεχνοκράτες, χωρίς Τρόικα, χωρίς ΔΝΤ, χωρίς τους ντόπιους εκπροσώπους τους", ανέφερε ο πρωθυπουργός.

O κ. Τσίπρας άσκησε κριτική και στον απερχόμενο Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη λέγοντας ότι  σε ολόκληρη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας πενταπλασιάστηκαν τα έργα που χρηματοδοτούνται μέσω ΕΣΠΑ από το 2015, δίνοντας 1,2 δισ. έναντι μόλις 232 εκατ. ευρώ την προηγούμενη τετραετία και πρόσθεσε "Βέβαια, γι΄ αυτά δεν θα ακούσετε κουβέντα από τον απερχόμενο περιφερειάρχη σας, διότι δεν θέλει να επαινεί την κυβέρνηση. Είναι άλλωστε απασχολημένος, θέλει να γίνει δήμαρχος της Αθήνας. Δεν πειράζει, εμείς είμαστε μεγαλόκαρδοι".

"Δεν είναι ντέρμπι οι εκλογές της 26ης Μαΐου, έχουμε κερδίσει ήδη το πρώτο ημίχρονο κύριε Μητσοτάκη",  υποστήριξε τέλος  ο πρωθυπουργός.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top