Παρέμβαση Παυλόπουλου για γιαγιά με τερλίκια: Να μην ξεχνάμε τον άνθρωπο

Υποδέχθηκε τον διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή

Στην υπόθεση της 90χρονης γιαγιάς Σουζάνας με τα τερλίκια από τους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, όπου μετά τη σύλληψή της, καλείται να πληρώσει νέο πρόστιμο ύψους 2.600 ευρώ, αναφέρθηκε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τον διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γιώργο Πιτσιλή, ο οποίος του παρέδωσε τα αποτελέσματα της για το 2018, και είπε πως δεν πρέπει να ξεχνούν οι φορολογικές αρχές τον Άνθρωπο.

Νέο πρόστιμο στη γιαγιά Σουζάνα- 2.600€ για μη δήλωση έναρξης «εταιρίας»!

«Μέρες που είναι, και επειδή αναφερθήκατε και εσείς, σχετικά με ορισμένες αρχές που πρέπει να τηρούνται κατά την είσπραξη των εσόδων, να γνωρίζουν οι Αρχές Είσπραξης των κάθε είδους εσόδων ότι πρέπει να τηρούν την Αρχή της Νομιμότητας και αυτές, όπως και οι πολίτες. Και να θυμούνται ότι μέρος της Αρχής της Νομιμότητας, είναι και πολύ σημαντικό γιατί έχει βάση στο Σύνταγμα, είναι ο Ανθρωπισμός, η Δικαιοσύνη και η Κοινωνική Δικαιοσύνη. Ας μην ξεχνάμε, σε τέτοιες ώρες και σε τέτοιους καιρούς, τον Άνθρωπο, όταν ασκούμε τα καθήκοντά μας», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με τον κ. Πιτσιλή να απαντά πως συμφωνεί απολύτως.

Σύμφωνα με πηγές της ΑΑΔΕ, στην 90χρονη γιαγιά Σουζάνα δεν έχει επιβληθεί οριστική πράξη προσδιορισμού του προστίμου.

Όπως σημειώνουν, ο κ. Πιτσιλής επιδιώκει τη δίκαιη επίλυση του θέματος με ευαισθησία και κατανόηση απέναντι στην υπέργηρη γυναίκα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top