Παραιτήθηκαν από βουλευτές Μεϊμαράκης, Ασημακοπούλου και Μάρκου

Δεν έκαναν χρήση της τροπολογίας - Οι νέοι βουλευτές που ορκίζονται

Την παραίτηση τους από το βουλευτικό αξίωμα υπέβαλαν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και η Κατερίνα Μάρκου.

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε προαναγγείλει πως δε θα κάνει χρήση της τροπολογίας της κυβέρνησης, που αίρει το ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτή και υποψηφίου ευρωβουλευτή. Η τροπολογία εισήχθη προκειμένου να μην παραιτηθούν από βουλευτές η Έλενα Κουντουρά, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο Σπύρος Δανέλλης και να κινδυνεύσει ενδεχομένως η κυβερνητική πλειοψηφία.

Ο κ. Μεϊμαράκης λίγο μετά τις 11 το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης επισκέφτηκε τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση και υπέβαλε την παραίτησή του.

Καταργείται με τροπολογία το ασυμβίβαστο για την Κουντουρά!

 

Λίγη ώρα μετά ο Πρόεδρος της Βουλής έλαβε την επιστολή παραίτησης και της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία είναι επίσης υποψήφια ευρωβουλευτής.

Το έκανε και η βουλευτής Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Μάρκου, η οποία επίσης απέστειλε επιστολή στον κ. Βούτση, με την οποία έκανε γνωστή την παραίτησή της για να είναι υποψήφια για ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου.

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση η Νέα Δημοκρατία: «Απορρίπτοντας την ντροπιαστική τροπολογία που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή για να επιτρέψει στην κ. Ελενα Κουντουρά, τον κ. Παν. Κουρουμπλή και τον κ. Σπ. Δανέλλη να παραμείνουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και αν δεν εκλεγούν ευρωβουλευτές, τα στελέχη της ΝΔ που διεκδικούν την είσοδό τους στην ευρωβουλή παραιτήθηκαν σήμερα από το ελληνικό κοινοβούλιο, όπως είχαν άλλωστε προαναγγείλει».

Υπενθυμίζεται πως από βουλευτής είχε παραιτηθεί για τον ίδιο λόγο και ο Γιώργος Αμυράς.

Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Αμυράς

Παναγιωτόπουλος, Ράπτη και Νυφούδης στη Βουλή - Ξαναζωντανεύει (;)  η ΚΟ του Ποταμιού

Τη θέση του κ. Μεϊμαράκη και της κας Ασημακοπούλου θα πάρουν οι επιλαχόντες βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Ζωή Ράπτη και Πάνος Παναγιωτόπουλος. Κανονικά, πριν τον κ. Παναγιωτόπουλο, στη λίστα των επιλαχόντων βρισκόταν ο πρώην υπουργός Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος όμως γνωστοποίησε στη ΝΔ ότι δεν επιθυμεί να ορκιστεί βουλευτής, ούτε να διεκδικήσει την εκλογή του στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Η παραίτηση της κυρίας κυρία Μάρκου, από την άλλη, ίσως οδηγήσει σε... κοινοβουλευτικές καραμπόλες, αφού θα ορκιστεί αναπληρωματικός βουλευτής ο Νίκος Νυφούδης με το Ποτάμι, το οποίο θα αποκτήσει και πάλι 5 βουλευτές.

Σε περίπτωση που αποφανθεί θετικά η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής, θα μπορούσε να επανασχηματίσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του.

Η κυρία Μάρκου είχε εκλεγεί με το Ποτάμι αλλά είχε αποχωρήσει από το κόμμα του κ. Θεοδωράκη και είχε ενταχθεί στη Νέα Δημοκρατία τον Φεβρουάριο του 2018.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top