«Αδειάζει» Πολάκη και ο Ξανθός: Ατυχής και αχρείαστη δήλωση

Κουρουμπλής: Δεν θα ήταν λάθος να ζητούσε συγγνώμη

Για «ατυχή και αχρείαστη δήλωση» έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, αποδοκιμάζοντας την πρωτοφανή επίθεση του Παύλου Πολάκη Στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, ενώ ανάλογο σχόλιο έκανε και ο βουλευτής και πρώην υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής

«Νομίζω ότι ήταν μια ατυχής δήλωση, αυτό ήταν προφανές. Κυρίως, ήταν μια αχρείαστη δήλωση, που έδωσε τη δυνατότητα στη ΝΔ να αντεπιτεθεί σε μία περίοδο που -κατά την άποψή μου- φαινόταν να είναι στριμωγμένη επικοινωνιακά για κρίσιμα θέματα της κοινωνικής της ατζέντας. Της έδωσε τη δυνατότητα να αντεπιτεθεί, να δημιουργήσει έναν επικοινωνιακό θόρυβο, να απειλεί με κατάθεση πρότασης δυσπιστίας και λίγο να αλλάξει το πολιτικό κλίμα», δήλωσε ο κ. Ξανθός, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Τα «μαζεύει» ο Πολάκης: Διαστρέβλωσαν όσα είπα, ήταν πολιτική κριτική

Ο Κυμπουρόπουλος απαντά στον Πολάκη: Λυπάμαι για τη μικρότητα

Ο υπουργός Υγείας πρόσθεσε ότι είναι το αναπηρικό κίνημα έχει δώσει όλα αυτά τα χρόνια μάχη ισοτιμίας και αξιοπρέπειας και πως είναι πολυ ενθαρρυντικό που άτομα ΑΜΕΑ «διεκδικούν ενεργό ρόλο στην πολιτική και, κυρίως, διεκδικούν το δικαίωμα της ισοτιμίας στην κοινωνική ζωή».

Σε ψήφο εμπιστοσύνης μετατρέπει ο Τσίπρας τη μομφή Μητσοτάκη για Πολάκη

Πρωτοφανής επίθεση Πολάκη στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο

Κουρουμπλής: Δεν θα ήταν λάθος να ζητούσε συγγνώμη

Για «ατυχή δήλωση» από τον Παύλο Πολάκη μίλησε και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε -μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 FM- πως «κακώς μίλησε για αυτό το θέμα ο Πολάκης, δεν είχε κανένα λόγο να ανοίξει αυτό το ζήτημα». Στη συνέχεια είπε ότι δε θα ήταν λάθος να ζητούσε συγγνώμη ο κ. Πολάκης από τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Παράλληλα, όμως, χαρακτήρισε ατυχή και τη δήλωση του υποψηφίου ευρωβουλευτή της ΝΔ: «Έκανε μία δήλωση η οποία αδικεί τα πράγματα. Αυτές είναι κατακτήσεις, δεν είναι επιδόματα, ούτε δώρα τα οποία χαρίζει το κράτος στους αναπήρους».

Οι αποστάσεις του υπουργού Υγείας (και πολιτικού προϊστάμενου του κ. Πολάκη) και του κ. Κουρουμπλή έρχονται να προστεθούν σε αυτές που πήραν ο Νίκος Φίλης, ο οποίος είπε πως αυτά που δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας δεν εκπροσωπούν το ήθος της Αριστεράς, και ο Γιάννης Μπαλάφας, που κάλεσε τον κ. Πολάκη να ανακαλέσει.

Τη Μεγάλη Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη Βουλή, προανήγγειλε την κατάθεση πρόταση μομφής κατά του Παυλου Πολάκη μετά το Πάσχα.

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε μετά από λίγη ώρα στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνοντας πως όποτε κι αν καταθέσει πρόταση μομφής ο κ. Μητσοτάκης, θα τη μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top