Από την Αθήνα ξεκίνησε την εκστρατεία του για την Κομισιόν ο Βέμπερ

Μεγάλη εκδήλωση με τον Μητσοτάκη στο Ζάππειο

Από την Αθήνα ξεκίνησε την πανευρωπαϊκή του καμπάνια ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ. 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο  Ζάππειο ( στον χώρο που υπέγραψε την ένταξη της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ και σημερινή ΕΕ ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ) παρουσία του προέδρου της ΝΔ  Κυριάκου Μητσοτάκη. 

«Στην κάλπη της 26ης Μαΐου θα δηλώσουμε πως θέλουμε να αλλάξουμε σελίδα γράφοντας τον πρόλογο μιας νέας εποχής για την χώρα μας ενωμένοι και όχι διχασμένοι», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Οι Έλληνες θα απαντήσουν με δύο λέξεις. Ως εδώ. Και με μία ψήφο στη ΝΔ για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα μας σήμερα», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, δηλώνοντας βέβαιος ότι στο μήνα που μεσολαβεί μέχρι τις κάλπες των ευρωεκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαστρεβλώνει τις θέσεις του κόμματός του.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε σφοδρότατη προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό: «Τον τελευταίο καιρό λόγω των μεγάλων του πολιτικών δυσκολιών ο κ. Τσίπρας δεν λέει ψέματα μόνο για τα ελληνικά αλλά και για τα ευρωπαϊκά θέματα. Είναι ντροπή ο κ. Τσίπρας να εμφανίζει τον Μάνφρεντ ως δήθεν αντίπαλο της Ελλάδος γιατί απλά είχε αντιταχθεί στον τυχοδιωκτισμό του ΣΥΡΙΖΑ, που μας κόστισε 100 δισ. ευρώ σε ένα εξάμηνο».

Βέμπερ: Ο Μητσοτάκης θα είναι πρωθυπουργός όταν επιστρέψω

«Το 2019 θα παλέψουμε απέναντι στους εθνικιστές που θέλουν να καταστρέψουν το όραμα της Ευρώπης», είπε από την πλευρά του ο Μάνφρεντ Βέμπερ, υπογραμμίζοντας πως το πρόγραμμα του ΕΛΚ βασίζεται στα αιτήματα και τις ιδέες των Ευρωπαίων πολιτών.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλοι πάντα ψήφιζαν εναντίον των συμφωνιών ελεύθερου εμπορίου. Υποσχόμαστε 5 εκατ. νέες θέσεις εργασίας», είπε ο υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν, προβλέποντας πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι πρωθυπουργός, όταν επιστρέψω στην Αθήνα».

Προηγουμένως ο  πρόεδρος της ΝΔ και ο υποψήφιος για την Κομισιόν είχαν βρεθεί μαζί στη Νεμέα, από όπου ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.   

Μητσοτάκης από τη Νεμέα: Με τον Τσίπρα έγινε διεθνής όρος η… kolotumba

«Οι πολίτες δεν διαθέτουν μνήμη χρυσόψαρου, όσο κι αν προσπαθεί η ΝΔ να μας κάνει να ξεχάσουμε το ποιος είναι ο κ. Βέμπερ και να διαψεύσει τον χαρακτηρισμό του ως "ανθέλληνα"» ανέφερε από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύοντας επίθεση σε Μητσοτάκη - Βέμπερ.  

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο του Star εδώ
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top