Νέα πανεπιστημιακά ιδρύματα ιδρύει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ: Θα τα καταργήσουμε

Άδωνις για νομοσχέδιο: Θέλετε να μιλούν όλοι τα ελληνικά του Τσίπρα

Νέα πανεπιστημιακά τμήματα σε Έδεσσα, Άργος, Κοζάνη και Φλώρινα ιδρύονται με βουλευτικές τροπολογίες, που έγιναν δεκτές από τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου.

Οι τροπολογίες κατατέθηκαν (κατά περίπτωση) από τη Θεοδώρα Τζάκρη, τον Γιάννη Σηφάκη, τον Γιάννη Γκιόλα, τον Θέμι Μουμουλίδη, τον Μίμη Δημητριάδη και τον Κωνσταντίνο Σέλτσα και προβλέπουν:

-    Την ίδρυση τμήματος Μουσειολογίας στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας, με έδρα την Έδεσσα

-    Την ίδρυση σχολής Αγροτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με έδρα το Άργος.

-    Την ίδρυση τμήματος Παραγωγής Οπτικοακουστικών Μέσων με έδρα την Κοζάνη, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών

-    Την ίδρυση τμήματος Κινηματογράφου με έδρα τη Φλώρινα, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Καλών Τεχνών

«Η ΝΔ δε δεσμεύεται από τα τετελεσμένα που επιχειρείτε να δημιουργήσετε»

Σκληρή επίθεση στον Κώστα Γαβρόγλου εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία, μιλώντας για προεκλογικά ρουσφέτια και τονίζοντας πως θα καταργήσει τα σχέδια του υπουργού Υγείας.

«Έτσι κι αλλιώς, όποιες πρακτικές Μαυρογιαλούρου κι αν μετέλθετε είναι ξεκάθαρο ότι τις εκλογές τις χάνετε. Η ΝΔ δεν δεσμεύεται από τα τετελεσμένα που επιχειρείτε να δημιουργήσετε. Οι ρυθμίσεις που μπορούν να καταργηθούν, θα καταργηθούν. Έχουμε το πρόγραμμά μας. Δεν θα εφαρμόσουμε τα σχέδια και τις ιδεοληψίες του κ. Γαβρόγλου. Θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμα της ΝΔ με την εντολή που θα πάρουμε από τον ελληνικό λαό», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης.

«Αναρωτιόμαστε αν η απόφαση του υπουργού εξαρτάται από τα εκτιμώμενα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε περιφέρεια της χώρας», δήλωσε η υποψήφια βουλευτής και τομεάρχης παιδείας της Νέας Δημοκρατίας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας για μετατροπή του νομοσχέδιου Γαβρόγλου σε προεκλογικό όχημα εξυπηρέτησης ρουσφετιών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα, ο Άδωνις Γεωργιάδης εξαπέλυσε επίθεση στον κ. Γαβρόγλου, χαρακτηρίζοντας το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε, ως το χειρότερο των τελευταίων δεκαετιών.

«Θέλετε, αντί να είναι παράδειγμα προς αποφυγή τα ελληνικά που μιλάει ο Τσίπρας, να μιλάνε όλοι αυτού του επιπέδου τα ελληνικά και να λέμε “είμαστε διάτρητοι σε κάθε έλεγχο” και “δεν είχαμε τη δαμόκλειο σπάθη”», είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top