Προβάδισμα 9,5 μονάδων σε Νέα Δημοκρατία δίνει νέα δημοσκόπηση

Τρίτο κόμμα το Κίνημα Αλλαγής

Προβάδισμα 9,5 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία για τις εθνικές εκλογές και 9 μονάδων για τις ευρωεκλογές δίνει νέα δημοσκόπηση της Pulse για τον Σκάι, η οποία έγινε το διάστημα 18 με 21 Απριλίου σε δείγμα 1.356 ατόμων.

Στο ερώτημα «τι θα ψηφίζατε, εάν την ερχόμενη Κυριακή είχαμε εθνικές εκλογές», η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 32,5% των ψήφων, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 23%.

Δημοσκόπηση Pulse για εθνικές εκλογές

Προβάδισμα 9,5 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία για τις εθνικές εκλογές δίνει νέα δημοσκόπηση της Pulse

Τρίτο κόμμα έρχεται το Κίνημα Αλλαγής με 8% και έπονται Χρυσή Αυγή (7,5%) και ΚΚΕ (5,5%). Εκτός Βουλής μένουν το Ποτάμι (1,3%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (1,5%) και η Ένωση Κεντρώων (1,7%).

Δημοσκόπηση Pulse για τις ευρωεκλογές

Περίπου έναν μήνα πριν τις ευρωεκλογές, η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 9 μονάδες, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, που θα γίνουν σε περίπου έναν μήνα από σήμερα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 31%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22% ενώ στην τρίτη θέση ισοψηφούν Χρυσή Αυγή και Κίνημα Αλλαγής με 7,5%.

Ως προς την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει εκ νέου ποσοστό 36% έναντι 26% του Αλέξη Τσίπρα που κερδίζει μία ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση.

Τέλος, έξι στους δέκα δηλώνουν ότι τα πράγματα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση, ενώ αντίθετη άποψη είχε το 30% των ερωτηθέντων. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top