Δρακόντειος ο νέος νόμος Αχτσιόγλου για τις καταχρηστικές απολύσεις

«Κονταροχτυπιούνται» ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για κατάργηση δώρων και επιδομάτων

Οι απολύσεις εργαζομένων δυσκολεύουν, με βάση το νομοσχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας. Ο εργοδότης θα πρέπει πλέον να αιτιολογεί τους λόγους της απόλυσης και να μπορεί να τους τεκμηριώσει στο δικαστήριο.  

Το θεσμικό πλαίσιο που ετοιμάζει , παραμονές ευρωεκλογών, το υπουργείο Εργασίας είναι «δρακόντειο». Ο εργοδότης καλείται να αποδείξει με στοιχεία την έλλειψη ικανότητας, την κακή συμπεριφορά ή την λειτουργική αναγκαιότητα της απόλυσης.

«Αν αυτό το πράγμα δεν μπορεί να το αποδείξει ο εργαζόμενος δικαιούται να επαναπροσληφθεί, δικαιούται να λάβει μισθούς για όλο το διάστημα, δικαιούνται να λάβει αποζημίωση» δήλωσε στην ΕΡΤ η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.  

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ: ΟΙ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ

Κι αυτό το νόμισμα έχει δυο όψεις. Από τη μια διασφαλίζει τους εργαζόμενους απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Από  την άλλη  δυσκολεύει τους εργοδότες να λειτουργήσουν με μεγαλύτερη ευελιξία ενώ υπάρχει ο φόβος ότι προληπτικά θα "φακελώνουν" τους εργαζόμενους, καταγράφοντας τις καθημερινές κινήσεις τους.

ΚΑΒΓΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ:  ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ ΚΟΝΤΑΡΟΧΤΥΠΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΔΩΡΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Μια αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «δεν θέλει μια κοινωνία που στηρίζεται σε Χριστουγεννιάτικα βοηθήματα» αλλά και η φράση του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ Κώστα Δέρβου ότι «καλύτερα να επιδοτείται η εργασία παρά η ανεργία» άναψαν φωτιές.
Το Μέγαρο Μαξίμου τους κατηγόρησε ότι θέλουν να καταργήσουν τα δώρα και τα επιδόματα. 

«Ο Μεσαίωνας που οραματίζεται η ΝΔ κάνει ακόμα και το ΔΝΤ να φαντάζει παιδική χαρά»  υποστήριξαν κυβερνητικές πηγές.  

ΝΔ: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΕ FAKE NEWS"

Η Πειραιώς ανταπάντησε πως «κανένα δώρο δεν πρόκειται να κοπεί από την επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ»,  ενώ ο Κώστας Δέρβος μίλησε για «κυβερνητικό επίδομα χυδαιότητας». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top