Βουλή: Άρση ασυλίας για Λοβέρδο, Σαλμά και Φωκά

«Θα συντρίψω τη σκευωρία» είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος

Άρση ασυλίας του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδου Λοβέρδου (με 213 υπέρ, 1 κατά σε σύνολο 214) για την υπόθεση της Novartis αποφάσισε η Βουλή κατά την ψηφοφορία που ακολούθησε τη σχετική συζήτηση.

Novartis: Ύποπτος για δωροδοκία ο Λοβέρδος κατά τους εισαγγελείς!

Επίσης, ανάλογες αποφάσεις ελήφθησαν και για τους βουλευτές Μάριο Σαλμά της ΝΔ (με 209 υπέρ, 4 κατά, 1 παρών) και Αριστείδη Φωκά των ΑΝΕΛ (με 213 υπερ και 3 κατά), για διαφορετικές υποθέσεις. 

Λοβέρδος: Θα συντρίψω τη σκευωρία και θα αποκαλύψω τους εμπνευστές της πλεκτάνης

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Ανδρέας Λοβέρδος κατά τη συζήτηση στη Βουλή σχετικά με την άρση ή μη της ασυλίας του για την υπόθεση Novartis.

«Είστε ψεύτες, είστε συκοφάντες, είστε κοινοί κακοποιοί» είπε από το βήμα της Βουλής ο κ. Λοβέρδος δηλώνοντας αποφασισμένος «να συντρίψει τη σκευωρία». «Πρόσωπο με πρόσωπο θα συντρίψω την σκευωρία. Και ενώπιος ενωπίοις θα αποκαλύψω τους εμπνευστές και εκτελεστές αυτής της πλεκτάνης, κουκουλοφόρους και μη» ανέφερε, επαναλαμβάνοντας ότι ζητεί την άρση της ασυλίας του «ως πρώτο βήμα για να τελειώνει αυτή η άθλια μεθόδευση εναντίον μου και εναντίον του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής».

«Δεν μου αρκεί που θα καθίσουν όλοι οι υπεύθυνοι αυτής της σκευωρίας στο σκαμνί. Θέλω οπωσδήποτε να μην υπάρχει ούτε σε έναν πολίτη η εύλογη αμφιβολία για το τι ακριβώς έχει συμβεί στο πεδίο της Υγείας επί κυβερνήσεως του κόμματός μου, επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, Παπαδήμου, αλλά και μετά που το κόμμα μας συμμετείχε στην κυβέρνηση Σαμαρά» ανέφερε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, για να προσθέσει ότι δεν του χρειάζεται η επίκληση των βουλευτικών ή υπουργικών προνομίων.

Σαλμάς: Έκανε λόγο για δήθεν σκάνδαλο που σχεδιάστηκε με το δόγμα Πολάκη 

Ο κ. Σαλμάς  αναφερόμενος στην υπόθεση των αρθροσκοπήσεων έκανε λόγο για «δήθεν σκάνδαλο που σχεδιάστηκε με το δόγμα Πολάκη «να κλείσουμε και κανέναν στη φυλακή»». Παρότι δεν υπάρχει τίποτα, είπε,  κάλεσε το Σώμα να ψηφίσει υπέρ της άρσης ασυλίας του «για να τελειώσει νωρίτερα και να δικαιωθεί».

Ο κ. Σαλμάς μάλιστα, μετέδωσε στην Ολομέλεια ηχητικό απόσπασμα από το οποίο, όπως είπε, προκύπτει ότι ο επικεφαλής ελέγχου Υπηρεσίας Ελέγχου Δαπανών Υγείας των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Σπυρίδης, συνέταξε την «παράνομη» έκθεση σε βάρος του. Ο κ. Σαλμάς είπε ότι στο ηχητικό ντοκουμέντο ο κ. Σπυρίδης μιλάει σε προσυνεδριακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ το Σεπτέμβριο 2016, λέγοντας ότι «η ΥΠΕΔΥΦΚΑ είναι εργαλείο για να υποστηριχθεί η κυβέρνηση».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top