Βαριές καταγγελίες Μαρινάκη για τις τηλεοπτικές άδειες

«Μου ζήτησαν να δανείσω 20 εκ. ευρώ στον Καλογρίτσα» -Τι απαντά το Μαξίμου

Αποκαλύψεις για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, που είχε γίνει το 2016, έκανε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μιλώντας στον Real FM και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο κ. Μαρινάκης προέβη σε βαριές καταγγελίες κατά της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, το 2016 του ζήτησε να πληρώσει πρώτος τη δόση των 26,5 εκατομμυρίων ευρώ για την τηλεοπτική άδεια, που είχε τότε κερδίσει στον διαγωνισμό.

Επιπλέον, βάσει των όσων είπε, ο κ. Παππάς του ζήτησε να συναντηθεί και με τον κ. Χρήστο Καλογρίτσα και να πληρώσει και τη δική του προκαταβολή για την τηλεοπτική άδεια που είχε κερδίσει, ύψους 20,5 εκατομμυρίων ευρώ, υπό τη μορφή δανείου. Κατήγγειλε, μάλιστα, ότι το κανάλι του κ. Καλογρίτσα «ήταν ένα κανάλι που χτιζόταν μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου».

«Μου είχε ζητήσει μια χάρη ο κ. Παππάς, που την ήθελε και ο πρωθυπουργός, τον καιρό που γινόταν ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες. Να συναντήσω τον κ. Καλογρίτσα. Όπως και έγινε. Ήρθε στο γραφείο και μου ζήτησε να καταβάλω, υπό τη μορφή δανείου, το ποσό των 20,5 εκατ. ευρώ για να πληρώσει ο κ. Καλογρίτσας την πρώτη δόση για τις τηλεοπτικές άδειες. Εξήγησα στον κ. Καλογρίτσα ότι είχα όλη την καλή διάθεση, αλλά δεν μπορούσα να το πράξω», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης.

Ο εφοπλιστής αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν τότε τα χρήματα να ήταν ελεγμένα και πεντακάθαρα, χωρίς κανέναν υπαινιγμό για «μαύρο» χρήμα, και τώρα να κατηγορείται γι’ αυτά.

ΝΔ προς Μαξίμου: Ισχύουν αυτά που είπε ο κ. Μαρινάκης;

Μετά τις δηλώσεις του κ. Μαρινάκη, η Νέα Δημοκρατία κάλεσε το Μαξίμου να απαντήσει εάν ισχύουν αυτά που είπε ο εφοπλιστής.

«Ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, που επιβεβαίωσε και σήμερα τις στενές σχέσεις του με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα στα πρώτα χρόνια της διακυβέρνησής του, προέβη σήμερα σε μια πολύ συγκεκριμένη καταγγελία. Είπε, ότι το 2016 ο Νίκος Παππάς του μετέφερε αίτημα του κ. Τσίπρα να δανείσει 20,5 εκατ. ευρώ στον κ. Καλογρίτσα προκειμένου να αποκτήσει τηλεοπτική άδεια. Ανέφερε, επίσης, ότι στην προσπάθεια της κυβέρνησης να ελέγξει τα ΜΜΕ, του ζητήθηκε να τοποθετήσει στον ΔΟΛ διευθυντές της αρεσκείας του Μαξίμου. Ρωτάμε ευθέως τους κ. Τσίπρα και Παππά: Ισχύουν αυτά που είπε ο κ. Μαρινάκης, ναι ή όχι;» αναφέρει η Πειραιώς σε ανακοίνωσή της.

Μαξίμου: Φανερός ηγέτης της Νέας Δημοκρατίας ο Μαρινάκης

Το Μέγαρο Μαξίμου τοποθετήθηκε με μακροσκελή ανακοίνωση, στην οποία χαρακτηρίζει τον κ. Μαρινάκη «πραγματικό αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας».

«Επιτέλους! Ο πραγματικός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βαγγέλης Μαρινάκης, διαπιστώνοντας προφανώς την ανεπάρκεια του κ. Μητσοτάκη, αποφάσισε να εμφανιστεί δημόσια», απαντά το Μέγαρο Μαξίμου στον κ. Μαρινάκη και τη ΝΔ.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο κ. Μαρινάκης ερευνάται από τη Δικαιοσύνη για πολλά και σοβαρά αδικήματα, ότι χρηματοδοτεί τη Νέα Δημοκρατία και πως έχει μετατρέψει τις εφημερίδες, που ελέγχει, σε όπλα ταξικού πολέμου κατά της Αριστεράς.

«Προφανώς, οι μεταχρονολογημένες δήθεν αποκαλύψεις του, ενόψει και των εκλογών, έχουν την αξιοπιστία που τις προσδίδουν ο βίος και η πολιτεία του. Ας είναι πάντως βέβαιος ότι την παλινόρθωση της σαπίλας που ονειρεύεται για να γλιτώσει, ως φανερός ηγέτης πλέον της Ν.Δ., δεν θα την επιτρέψει ο ελληνικός λαός», καταλήγει η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top