«Όχι» από Επιτροπή Δεοντολογίας σε άρση ασυλίας για Πολάκη – Καμμένο

Στην Ολομέλεια αύριο οι αιτήσεις άρσης ασυλίας για Λοβέρδο και Σαλμά

«Όχι» στην άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη και του Πάνου Καμμένου, «ναι» για Λοβέρδο-Σαλμά είπε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Η πλειοψηφία της επιτροπής εισηγήθηκε να μην κινηθεί η διαδικασία άρσης της βουλευτικής ασυλίας για τον Παύλο Πολάκη, σε βάρος του οποίου είχε καταθέσει μήνυση ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης για συκοφαντική δυσφήμιση. 

Παράλληλα, εισηγήθηκε να μην κινηθεί η διαδικασία άρσης της βουλευτικής ασυλίας για τον Πάνο Καμμένο, σε βάρος του οποίου είχε καταθέσει μήνυση ο εκδότης Γιάννης Κουρτάκης.

Οι δύο αυτές αποφάσεις προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Γεωργαντά, ο οποίος είπε πως «αυτοεξευτελιζόμαστε ως επιτροπή» και πρόσθεσε: «Δηλαδή, ο κάθε υπουργός μπορεί να κάνει οτιδήποτε, να βρίζει οποιονδήποτε και στη συνέχεια να λέμε "ήταν υπουργός και άρα πρέπει να πάμε με το άρθρο 86 του Συντάγματος". Έβριζε λαμόγια και ανθρωπάκια ο κ. Πολάκης και εμείς λέμε έγινε κατά την άσκηση των υπουργικών του καθηκόντων και άρα να μην αρθεί η ασυλία του».

Η πλειοψηφία της Επιτροπής Δεοντολογίας δηλώνει ότι οι δύο αυτές υποθέσεις αφορούν την περίοδο που ασκούσαν υπουργικά καθήκοντα και άρα πρέπει να κινηθούν οι διαδικασίες του άρθρου 86 του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών. Αυτό σημαίνει ότι για να προχωρήσουν οι δύο υποθέσεις πρέπει να συγκεντρωθούν υπογραφές για τη συγκρότηση ειδικής επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης.

Οι δύο αυτές υποθέσεις δε θα εισαχθούν αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου όμως θα εισαχθούν οι αιτήσεις άρσης ασυλίας για τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Μάριο Σαλμά, για την υπόθεση Novartis και για την υπόθεση των αρθροσκοπήσεων, αντίστοιχα.

Παράλληλα, θα εισαχθεί και η αίτηση άρσης της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή Αριστείδη Φωκά, για ιδιωτική υπόθεση (έγκληση από πολίτη).
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top