Να αγοράσει γαλλικές φρεγάτες σκέφτεται η Ελλάδα

Τι διαμήνυσε ο Αποστολάκης από την κοινή άσκηση με την Αίγυπτο

Η Αθήνα εξετάζει την πιθανότητα να αγοράσει φρεγάτες από τη Γαλλία, οι οποίες διαθέτουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε οπλικά συστήματα και ηλεκτρονικά. 

Η υπερσύγχρονη γαλλική φρεγάτα FREMM είναι συγκεκριμένα μία από τις υποψήφιες  για αγορά από το Πολεμικό μας Ναυτικό. Διαθέτει το φονικό πύραυλο SCALP-NAVAL, με ακτίνα δράσης τα 1.000 χιλιόμετρα. 

Ο πύραυλος αυτός, τοποθετημένος σε ελληνικές φρεγάτες στη μέση του Αιγαίου, θα μπορούσε να είναι η απάντηση της Αθήνας στους S-400 που φτάνουν σε δύο μήνες στην Τουρκία. 

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΗ "ΜΕΔΟΥΣΑ"

Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Βαγγέλης Αποστολάκης παρακολούθησε το πρωί μαζί με τη στρατιωτική ηγεσία την ελληνοαιγυπτιακή άσκηση "ΜΕΔΟΥΣΑ" στα ανοιχτά της Αλεξάνδρειας, στέλνοντας μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. 

«Τα κράτη, τα οποία μοιράζονται τις ίδιες αρχές και αξίες και αντιμετωπίζουν τους ίδιους κινδύνους, συνεργάζονται για να εξασφαλίσουν την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή και παράλληλα, για να χτίσουν τις προϋποθέσεις, ούτως ώστε να μπορεί να υπάρξει οικονομική ανάπτυξη και ευημερία στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου» τόνισε ο κ. Αποστολάκης.  

ΝΕΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Το μεσημέρι δύο τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από το νησάκι Μαύρα, κοντά στην Κίναρο, στο μεγάλο ύψος των 26.000 ποδών, κάνοντας συνολικά σήμερα 16 παραβιάσεις.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΓΑΛΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ S-400 

Σε ερώτηση του αμυντικού συντάκτη του Star Κώστα Συμεωνίδη, προς τον Γάλλο Ακόλουθο Άμυνας Σαρλ Αμπαλεά ,  για το αν θα ανησυχούσε στην περίπτωση που μια γειτονική χώρα της Γαλλίας αγόραζε πυραύλους S-400, η… διπλωματική  απάντηση ήταν: 

«Οι γειτονικές χώρες της Γαλλίας είναι όλες φιλικές και ανήκουν στη Συμμαχία, εκτός απο τους Ελβετούς, οι οποίοι δεν πρόκειται να μας απειλήσουν.

 ΤΑ "ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡ" ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 

Φυσικά η Ελλάδα δεν συνορεύει με χώρες τύπου Ελβετίας και έχει να αντιμετωπίσει και τα μη επανδρωμένα τουρκικά αεροσκάφη «Μπαϊρακτάρ» που έκαναν την πρώτη τους δοκιμαστική πτήση και πάνω από την Ανατολική Μεσόγειο, θέτοντας σε συναγερμό την ελληνική αεράμυνα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top