Τσίπρας: Eκλογές στο τέλος της τετραετίας

Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός για τον Πετσίτη και τη Novartis

Να διαψεύσει το ενδεχόμενο προκήρυξης και κοινοβουλευτικών εκλογών, ταυτόχρονα με τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές στις 26 Μαΐου, επιχείρησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του το βράδυ της Δευτέρας στον ANT1.      

Πυρετός στα κόμματα: Έξι γκάλοπ δείχνουν πότε θα γίνουν οι εκλογές

«Είμαι συνηθισμένος να χάνω στις δημοσκοπήσεις, και να κερδίζω στην κάλπη. Είναι στρατηγική επιλογή η εξάντληση της τετραετίας. Είχα δεχθεί και δέχομαι εισηγήσεις για εκλογές, πολλοί θεωρούν ότι είναι καιρός να θρέψει τους καρπούς της καλής πορείας η κυβέρνηση. Είναι κρίσιμες κάλπες αυτές που θα στηθούν. Είναι τέσσερις κάλπες ούτως ή άλλως στις 26 Μαϊου», ανέφερε ο κ.Τσίπρας. 

Ανέφερε επίσης ότι οι εκλογές θα είναι «ντέρμπι»,  προεξοφλώντας για την αντιπολίτευση  ότι «θα μας κάνουν πολλά δώρα», αλλά και πως ακόμη κι αν χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές,  θα καταφέρει να ανατρέψει το αποτέλεσμα, αναφέροντας σαν παράδειγμα αυτό των ευρωεκλογών του 1999 (τις οποίες κέρδισε η ΝΔ) και των εθνικών εκλογών το 2000 (τις οποίες κέρδισε το ΠΑΣΟΚ).     

Σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, υπερασπίστηκε για μία ακόμη φορά το αποτέλεσμά της λέγοντας ότι «σήμερα, αν πληκτρολογήσετε Μacedonia δεν βγαίνουν τα Σκόπια» και ότι   «κανείς δεν ομιλούσε περί FYROM, πήραμε από αυτή την υπόθεση, δεν δώσαμε»

Όσον αφορά το γιατί δεν υπήρξε «εθνική συναίνεση» ο πρωθυπουργός απάντησε: 

«Φώναξα δύο φορές τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κράτησε μια στάση που ήταν ακραία αντιπολιτευτική. Το  χειρότερο ήταν η στάση που κράτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Έλεγε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ότι το θέμα των Σκοπίων σε δέκα χρόνια θα το έχουμε ξεχάσει. Εγώ σας λέω ότι θα το θυμόμαστε για τα όσα κερδίσαμε. Το πρόβλημά μας με τους γείτονες ήταν ο εθνικιστής πρόεδρος που γέμισε τη χώρα με Μεγαλέξανδρους και Φίλιππους. Οι άνθρωποι τώρα αναγνωρίζουν το μεγάλο δώρο για τη χώρα. Δεν μπορούσα να το απορρίψω . Η Ελλάδα γίνεται ηγέτιδα στα Βαλκάνια».  

Ο κ. Τσίπρας  αναφέρθηκε ακόμα στη σκανδαλολογία, αναφέροντας ότι  «υπάρχουν σκάνδαλα και υπάρχει και σκανδαλολογία»,  ενώ επισήμανε  ότι «υπάρχει κι ένας Πετσίτης για πάσαν νόσον και πάσαν αστοχία» και συμφώνησε με το να ανοίξουν οι λογαριασμοί και κυβερνητικών στελεχών.  «Όταν προέκυψε η δικογραφία στη Βουλή για το rebate που δεν πήραν απόφαση οι υπουργοί της ΝΔ μας είπαν Πετσίτης. Μετά τα θαλασσοδάνεια μας είπαν Πετσίτης, όταν προέκυψε καταδίκη συμβούλου, μας είπαν Πετσίτης. Για κάθε νόσο, Πετσίτης. Είμαστε ανοιχτοί να δούν τους λογαριασμούς μας, να δουν πώς ζούμε. Οταν έγινε συζήτηση για τις offshore σήκωσε ομίχλη η αντιπολίτευση και τρέχανε να κρυφτούν. Είπα να ανοίξουν οι λογαριασμοί. Αν υπάρχει οποιοδήποτε σκάνδαλο με δημόσιο χρήμα να μας το πούνε, να το αποδείξουν. Δεν μιλάμε για σκάνδαλο, αλλά για σκανδαλολογία». 

Σχετικά με τη Novartis o πρωθυπουργός δήλωσε:  «Το σκάνδαλο των φαρμάκων είναι υπαρκτό ή δεν είναι; Αυτό που μας αφορά, η Ελλάδα έδωσε περίπου πάνω από 30 εκατ. ευρώ δημόσιο χρήμα από αυτό που έδιναν οι άλλες χώρες αναλογικά, π.χ. η Πορτογαλία είχε 4 δισ.ευρώ.  Έχουμε ένα διαχρονικό σκάνδαλο που ορθώς αντιμετωπίσθηκε μέσα από τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης. Είναι σκευωρία ότι αυτή τη δαπάνη την επιτύγχαναν ο κ.Φρουζής με τις σχέσεις του με κυβερνητικά στελέχη; Είναι σκευωρία τα έγγραφα του FBI; Από μόνο του το στοιχείο ότι μπήκε στο αρχείο η υπόθεση για τέσσερα πρόσωπα, σημαίνει ότι δεν υπάρχει σκευωρία». Μάλιστα για το αν  πρέπει να ζητηθεί συγγνώμη από τον πρώην πρωθυπουργό κ. Π. Πικραμμένο απάντησε: «Μια συγγνώμη στον κ.Πικραμμένο οφείλει ο κ.Βενιζέλος που έχει φτιάξει το νόμο περί ευθύνης υπουργών». 

Πικραμμένος για Novartis: Κανείς δε ζήτησε συγγνώμη για την άθλια σκευωρία

Για το αν είναι τα Εξάρχεια…  Μονμάρτη όπως δήλωσε πρόσφατα η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Παπακώστα, τόνισε ο κ. Τσίπρας: «Για να μην αδικούμε την κ. Παπακώστα,  θα έπρεπε να είναι Μονμάρτη».  «Παραδέχθηκε πάντως ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχει πρόβλημα», αλλά πρόσθεσε ότι «το θέμα είναι πώς το αντιμετωπίζουμε»  και ισχυρίσθηκε ότι το υπουργείο Δημόσιας Τάξεις έχει κάνει τα τελευταία χρόνια προσπάθειες παρέμβασης «όχι καταστολής, “σκούπες”», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.    

«Θύελλα» από τη δήλωση Παπακώστα: Τα Εξάρχεια είναι η Μονμάρτη της Αθήνας!

ΝΔ: ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΣΚΙΑΣ ΤΟΥ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ 

Σχολιάζοντας τα όσα ανέφερε ο κ. Τσίπρας στη συνέντευξή  του, η ΝΔ σχολιάζει σε ανακοίνωσή της:  

«Ο κ. Τσίπρας ήταν απόψε σκιά της σκιάς του. Από τη θλιβερή του συνέντευξη θα μείνει ότι δεν είχε καν το θάρρος να απαντήσει αν στηρίζει τον Νίκο Παππά, παριστάνοντας ότι δεν άκουσε για τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που αποδεδειγμένα εισέπραττε ο συνεργάτης τους, Μανώλης Πετσίτης. 

Αμετανόητος για τη Συμφωνία των Πρεσπών, επανέλαβε τα γνωστά του ψέματα, για την δήθεν ανάκαμψη της μεσαίας τάξης και την τάχα προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα. Η συνέντευξη δεν χρήζει άλλου σχολιασμού. Σε 40 μέρες από σήμερα θα αντιληφθεί κι ίδιος τους λόγους στις κάλπες».

 

 

  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top