Η ασφάλεια στις φυλακές στη συνάντηση Καλογήρου με σωφρονιστικούς

Τι διαβεβαίωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης

Φυλακές Κορυδαλλού

Η ασφάλεια στις φυλακές, ύστερα και από τα αλλεπάλληλα περιστατικά των τελευταίων εβδομάδων, ήταν ένα από τα θέματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο των διαδοχικών  συναντήσεων με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης (ΠΟΥΕΦ) και της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΣΥΕ), που είχαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μιχάλης Καλογήρου και ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Ευτύχης Φυτράκης στις 12 και 15 Απριλίου 2019. 

Παρέμβαση Εισαγγελέα για τη δολοφονία και το μαστίγωμα στις φυλακές

Νέο άγριο επεισόδιο σε Κορυδαλλό: Μαχαίρωσαν Αλβανό βαρυποινίτη

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων τέθηκαν εκ μέρους των εργαζομένων ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια και τη στελέχωση των φυλακών, την ιεραρχική εξέλιξη και τις βαθμίδες των υπαλλήλων, την υγειονομική περίθαλψη και το διαχωρισμό των κρατούμενων, τη βελτίωση του τεχνικού εξοπλισμού των φυλακών. 

Ο Υπουργός ενημέρωσε από την πλευρά τους τους εργαζόμενους για τις προσπάθειες που καταβάλλονται ώστε το ταχύτερο δυνατό να ενισχύσουν τα Καταστήματα Κράτησης οι 557 υπάλληλοι που έχουν επιλεγεί από το ΑΣΕΠ, να εξασφαλιστεί η παροχή στολής (σε χρήμα ή είδος), να βελτιωθεί η υγειονομική περίθαλψη, να αναγνωριστεί μισθολογικά η συνεισφορά των δικαστικών υπαλλήλων κ.α.

Ο κ. Καλογήρου διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο είναι ανοιχτό σε προτάσεις των εργαζομένων που συμβάλλουν στην επίλυση των προβλημάτων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top