Αποδεκτή η παραίτηση της Λοΐζου από τον Τσίπρα

Τι απάντησε αρχικά από τις Βρυξέλλες για το ζήτημα

Αποδεκτή έκάνε την παραίτηση της Μυρσίνης Λοΐζου από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. 

Προηγουμένως πάντως ο κ. Τσίπρας είχε δηλώσει από τις Βρυξέλλες, στη δήλωση που έκανε μετά τη σύνοδο κορυφής, ότι δεν είχε αποφασίσει ακόμη αν θα έκανε αποδεκτή την παραίτηση,  επειδή  δεν έχει ενημέρωση για το ζήτημα. 

Τέλος η Λοΐζου από το ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποκάλυψη για τη σύνταξη

Συγκεκριμένα,  ο κ. Τσίπρας απάντησε όταν ερωτήθηκε για  την παραίτηση της Μυρσίνης Λοΐζου και για το αν θα κάνει δεκτή την παραίτηση: 

«Δεν έχω ενημερωθεί ακόμη. Θα ενημερωθώ και θα σας απαντήσω. Δεν έχω ενημέρωση αυτή τη στιγμή» . 

Όπως αποκάλυψε η  εφημερίδα «Φιλελεύθερος»,  η  υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έπαιρνε επί σειρά ετών παράνομα τη σύνταξη της μητέρας της, η οποία έφυγε απο τη ζωή τον Αύγουστο του 2007, σε ηλικία 67 ετών.

Σύμφωνα επίσης  με το «Πρώτο Θέμα» η κυρία Λοΐζου εισέπραττε επί 5,5 χρόνια παρανόμως τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της, καθώς δε δήλωσε τον θάνατο της μητέρας της. 

«Δεν επιθυμώ να μετατοπίζεται η συζήτηση εξαιτίας μου και, συνεπώς, θέτω στη διάθεση των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ την απόσυρσή μου από το ευρωψηφοδέλτιο», ανέφερε προηγουμένως στην ανακοίνωσή της  η κυρία Λοΐζου, κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία  για «ανθρωποφαγία» και «αλλαγή ατζέντας».

ΝΔ: Υπάρχει και η λέξη «συγγνώμη» 

Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ επανέρχεται στο ζήτημα της κ. Λοΐζου και επισημαίνει: «Προς τον κ. Τζανακόπουλο, τον ανενημέρωτο κ. Τσίπρα, την αποσυρθείσα υποψήφια και εν γένει τον ΣΥΡΙΖΑ:   Στο λεξικό μετά τη λέξη “συγγενής” και πριν από το λήμμα “συγγραφέας”, υπάρχει και η λέξη «συγγνώμη»...
 

Δείτε στο βίντεο τι απάντησε αρχικά ο κ. Τσίπρας από τις Βρυξέλλες για την παραίτηση της Μυρσίνης Λοΐζου. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top