Τέλος η Λοΐζου από το ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποκάλυψη για τη σύνταξη

Λάμβανε επί 5,5 χρόνια παράνομα τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της

Εκτός της λίστας των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και επίσημα είναι η Μυρσίνη Λοΐζου, μετά την αποκάλυψη του θέματος με τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της, που εισέπραττε επί σειρά ετών.

Η κυρία Λοΐζου υπέβαλε την παραίτησή της στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για το Brexit, σε μία μακροσκελή επιστολή, όπου κάνει λόγο για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων από κάποια ΜΜΕ.

Η κυρία Λοΐζου αναγνωρίζει ότι έπαιρνε τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της παράνομα, ωστόσο ισχυρίζεται ότι το λάθος δεν ήταν δικό της, αλλά των αρμόδιων υπηρεσιών, καθώς «μετά το θάνατο της μητέρας μου, αμέσως τον δήλωσα στις αρμόδιες υπηρεσίες».

Παράλληλα, ισχυρίζεται ότι έχει ένα χρέος σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία ύψους 180.000 ευρώ από την επιχείρηση που διατηρούσε με τον πρώην σύζυγό της.

«Επειδή ακριβώς η στόχευση μου ήταν να συνεισφέρω στον αγώνα κατά της ανόδου της ακροδεξιάς, καθώς και στην ανάδειξη του κομβικού ρόλου του πολιτισμού σε αυτή τη μάχη, δεν επιθυμώ να μετατοπίζεται η συζήτηση εξαιτίας μου και, συνεπώς, θέτω στη διάθεση των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ την απόσυρσή μου από το ευρωψηφοδέλτιο», καταλήγει η κυρία Λοΐζου, κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία για «ανθρωποφαγία» και «αλλαγή ατζέντας».

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την επιστολή παραίτησης της Μυρσίνης Λοΐζου από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Εισέπραξε παράνομα 52.000 ευρώ - Δεν είχε δηλώσει τον θάνατο της μητέρας της 

Σάλο προκάλεσαν οι νέες καταγγελίες για τη Μυρσίνη Λοΐζου, μετά τις αντιδράσεις για το θέμα με τις προκλητικές δηλώσεις της για τα θύματα από τρομοκρατικές ενέργειες της 17 Νοέμβρη.

Κι άλλα «ατοπήματα» της Λοΐζου με μολότοφ, Κουφοντίνα και Παπαδήμο!

Η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποκάλυψε η  εφημερίδα «Φιλελεύθερος», έπαιρνε επί σειρά ετών παράνομα τη σύνταξη της μητέρας της, η οποία έφυγε απο τη ζωή τον Αύγουστο του 2007, σε ηλικία 67 ετών.

H selfie της Μυρσίνης Λοϊζου με τον Αλέξη Τσίπρα

Σύμφωνα, με το «Πρώτο Θέμα» η κυρία Λοΐζου εισέπραττε επί 5,5 χρόνια παρανόμως τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της, καθώς δε δήλωσε τον θάνατο της μητέρας της.

Η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επικαλέστηκε ψυχολογικό επεισόδιο στη δίκη, για να δικαιολογήσει την συμπεριφορά της.

Στις αρχές του 2017 η κυρία Λοΐζου καταδικάστηκε από το Εφετείο Αθηνών σε διετή φυλάκιση με τριετή αναστολή για παράνομο περιουσιακό όφελος, διότι εισέπραξε παρανόμως από τη σύνταξη της νεκρής γυναίκας 52.000 ευρώ.

Η κυρία Λοΐζου δεν έχει αποπληρώσει τα χρέη της, τα οποία με τις προσαυξήσεις ανέρχονται πλέον σε 94.000 ευρώ.

Στην δίκη η υποψήφια ευρωβουλευτής ισχυρίστηκε πως είχε μπερδευτεί, καθώς στον ίδιο τραπεζικό λογαριασμό κατατίθενται έσοδα από τα πνευματικά δικαιώματα επί του μουσικού έργου του πατέρα της.

«Να τη βγάλει από τις λίστες ο κ. Τσίπρας» ζητά η Νέα Δημοκρατία

Να εκπέμψει την κυρία Λοΐζου από τις λίστες με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές ζητά η Νέα Δημοκρατία.

«Η αποκάλυψη ότι η κυρία Μυρσίνη Λοΐζου επί 5,5 χρόνια "ξέχασε" να δηλώσει το θάνατο της μητέρας της για να εισπράττει παράνομα τη σύνταξή της είναι πραγματικά ασύλληπτη. Και είναι αδύνατον ο ΣΥΡΙΖΑ να μην γνώριζε ότι έχει καταδικασθεί σε δύο χρόνια φυλάκιση από τη Δικαιοσύνη», τόνισε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της ΝΔ, Σοφία Ζαχαράκη.

«Ο κ. Τσίπρας οφείλει σήμερα κιόλας να αποπέμψει την κ. Λοΐζου από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ», κατέληξε.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο του Star εδώ
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top