Στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις Bρυξέλλες o Τσίπρας

Το Brexit και οι σχέσεις με την Κίνα στο επίκεντρο

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο πρωθυπουργός ο οποίος συμμετέχει στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που ξεκίνησε στις 4.30 μ.μ  (ώρα Ελλάδας). 

Βασικό θέμα στην ατζέντα το ζήτημα της εξόδου της Mεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και οι εμπορικές σχέσεις της κοινότητας με την Κίνα. Στο επίκεντρο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα βρεθούν επίσης θέματα ανταγωνιστικότητας και εμβάθυνσης της ενιαίας αγοράς, καθώς και η αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής.  

To ζήτημα της σημασίας των εμπορικών σχέσεων με την Κίνα αναμένεται να βάλει στο τραπέζι ο  Έλληνας πρωθυπουργός, καθώς το Μαξίμου θεωρεί ότι αποτελεί σημαντικό στρατηγικό εταίρο της χώρας μας. 

Το ίδιο θέμα, οι  σχέσεις ΕΕ - Κίνας, θα είναι το βασικό θέμα στο δείπνο εργασίας των ηγετών της ΕΕ στις 8.30 μ.μ. (ώρα Ελλάδας).  

Το Brexit θα συζητηθεί σήμερα και αναμένεται οι  ηγέτες της Ε.Ε. να τοποθετηθούν σχετικά με την  πρόταση που κατέθεσε με επιστολή της η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, με την οποία ζητεί να δοθεί τρίμηνη παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Προηγουμένως ο κ. Τσίπρας συμμετείχε ως παρατηρητής στην Προπαρασκευαστική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES). 

Οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα συνεχισθούν την Παρασκευή στις 11.45 (ώρα Ελλάδας). 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top