Τσίπρας: «Με έχουν "γαργαλήσει" για εθνικές εκλογές αλλά αντιστέκομαι»

Τι απάντησε ο Πρωθυπουργός σε ερωτήσεις νέων

«Αν και πολλοί με έχουν 'γαργαλήσει' να κάνουμε εθνικές εκλογές την ίδια μέρα, αντιστέκομαι και δε θα γίνει αυτό…..θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, επειδή πρέπει τα διλήμματα να είναι ξεκάθαρα» απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας στους νέους, που του έθεσαν ερωτήσεις, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του ευρωεβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιου Κούλογλου στο θέατρο "Κιβωτός".

Σε ερώτηση σχετική με την Παιδεία, ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι «όλοι θέλουμε τα παιδιά μας να μορφώνονται, αλλά όλοι θέλουμε να γίνουν γιατροί και δικηγόροι». Αφού έδωσε λεπτομέρειες για τις αλλαγές στην εκπαίδευση, τόνισε ότι «το μάθημα του επαγγελματικού προσανατολισμού θα είναι το πλέον απαραίτητο».

Ανοιχτή συζήτηση Αλέξη Τσίπρα με νέους 

Ανοιχτή συζήτηση Αλέξη Τσίπρα με νέους 

Η ερώτηση ενός νεαρού αγρότη… και η Μακεδονία 

Ο Νίκος από την Πάτρα, ο οποίος ασχολείται με το ελαιόλαδο, ανέφερε ένα περιστατικό στον Πρωθυπουργό, όποτε και συμμετείχε σε έκθεση προϊόντων στο Βερολίνο. Του είπε, λοιπόν, ότι το πρώτο όνομα ήταν η Μακεδονία, ενώ η Ελλάδα ήταν ανύπαρκτη. Είπε χαρακτηριστικά:  «Πήγαμε αγοράσαμε ελληνική σημαία μόνοι μας», ζητώντας παράλληλα από τον Πρωθυπουργό, την προσοχή της πολιτείας στην προώθηση των ελληνικών προϊόντων.

Ο Αλέξης Τσίπρας απέφυγε να σχολιάσει περί Μακεδονίας, επέκρινε την πολιτική των επιδοτήσεων και επικέντρωσε την απάντησή του στους νέους αγρότες, λέγοντας: «Αν θέλουν να πετύχουν θα πρέπει να έχουν υψηλή εξειδίκευση, να δουλεύουν πιο πολύ με το laptop, παρά με την τσάπα». (Στο σημείο αυτό ο Στέλιος Κούλογλου διευκρίνισε περί Μακεδονίας ότι ήταν πριν τη συμφωνία, ώστε να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις».

Απάντηση στη ΝΔ για την κριτική που δέχτηκε για τον Λάτους και το σπίτι του Μοράλες

«Ας μην μπούμε τώρα στην κουβέντα με τους φιλοσόφους γιατί θα αρχίσει η ΝΔ να βγάζει πάλι τα τρολ …. Θα βγάλει και κάνα 20οροφο κτίριο στη Βολιβία» είπε ο Πρωθυπουργός. 

Κριτική στις προηγούμενες κυβερνήσεις για το σώμα επιθεώρησης εργασίας

«Εμείς με τον Ηλιόπουλο που είναι υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας το ισχυροποιήσαμε, οι προηγούμενοι έκαναν  “ντιλάκια”, έπαιρναν τηλέφωνο και έλεγαν: θα έρθουμε να σας γράψουμε».

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Στέλιος Κούλογλου στην ανοιχτή συζήτηση με τους νεόυς στο θέατρο "Κιβωτός"

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Στέλιος Κούλογλου στην ανοιχτή συζήτηση με τους νεόυς στο θέατρο "Κιβωτός"

Νέες τεχνολογίες και fake news

«Εγώ έπιανα το κινητό στο τέλος  του Πολυτεχνείου. Κλείναμε ραντεβού να πάμε σινεμά και μια στις 2 φορές, το χάναμε το ραντεβού» είπε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Οι νέες τεχνολογίες  είναι ευλογία, είναι όμως και πρόβλημα. Μέσα από αυτές παράγονται τα fake news…»

Η φαρμακευτική κάνναβη, η ψυχαγωγική κάνναβη και τα ναρκωτικά

«Αυτό (σ.σ. φαρμακευτική κάνναβη ) σημαίνει νέες θέσεις εργασίας, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από εταιρίες από όλο τον κόσμο. Είναι από τις επενδύσεις του μέλλοντος γιατί στην Ελλάδα μπορεί να ευδοκιμήσει» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και απευθυνόμενος στην κοπέλα που τον ρώτησε, της απάντησε χαμογελώντας: «τώρα για την ψυχαγωγική κάνναβη, γιατί σε βλέπω ότι εκεί το πας, θα πρέπει να γίνει μια συζήτηση χωρίς ταμπού. Μόνο μέσα από τη γνώση του προβλήματος μπορεί να αντιμετωπιστεί, μεγάλη η μάστιγα των ναρκωτικών».

Για την ακροδεξιά 

«Η Νέα Ζηλανδία δεν είναι μακριά μας, είναι δίπλα μας. Απαιτώ από τα κόμματα του συνταγματικού τόξου να βάλουν έναν φραγμό, η αντιπαράθεση πρέπει να έχει ένα όριο, αλλιώς θα μας πάρει η κατηφόρα. Δεν μπορώ να καταλάβω πως στο όνομα θρησκειών που αγαπάνε τον άνθρωπο γίνονται τέτοια εγκλήματα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top