Τσίπρας στους νέους: Δε θα γίνουν μαζί εθνικές εκλογές και ευρωεκλογές

Νέο κάλεσμα για «προοδευτική συμμαχία» - Επίθεση στον νεοφιλελευθερισμό

Δεν πρόκειται να  διεξαχθούν μαζί εθνικές εκλογές και ευρωεκλογές διαβεβαίωσε -  περισσότερο κατηγορηματικά ίσως από κάθε άλλη  φορά - ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συζήτηση με νέους για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης, την οποία  διοργάνωσε ο Στέλιος Κούλογλου σε θέατρο της Αθήνας τη Δευτέρα το βράδυ.   

«Αν και πολλοί με έχουν 'γαργαλήσει' να κάνουμε εθνικές εκλογές την ίδια μέρα, αντιστέκομαι και δεν θα γίνει αυτό» δήλωσε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος  αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία των φετινών ευρωεκλογών.

«Βρισκόμαστε σε μια νέα πραγματικότητα σήμερα, σε μια πολύ κρίσιμη καμπή για την Ευρώπη, το ευρωπαϊκό οικοδόμημα καθεαυτό και τον πλανήτη»  είπε ο πρωθυπουργός. ο οποίος επισήμανε επίσης ότι  πρόκειται για «κρίσιμες ευρωπαϊκές επιλογές για το μέλλον της Ευρώπης, άρα και της Ελλάδας» και κάλεσε τους νέους σε μεγάλη συμμετοχή. 

«Οι δυνάμεις του εθνικισμού και της ακραίας δεξιάς στην Ευρώπη υλοποιούν τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές στην οικονομία» τόνισε ο κ. Τσίπρας, ενώ τόνισε ότι   «αυτό που χρειάζεται σήμερα στην Ευρώπη είναι μια "πλατύτατη συσπείρωση όλων των προοδευτικών δυνάμεων"».

Ως παράδειγμα ακροδεξιών που  υλοποιούν «τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές στην οικονομία όποτε τους δόθηκε η ευκαιρία» ανέφερε τον  Όρμπαν στην Ουγγαρία, αλλά και τον καγκελάριο της Αυστρίας, Κουρτς. 

«Αυτό που χρειάζεται σήμερα στην Ευρώπη είναι μια πλατύτατη συσπείρωση όλων των προοδευτικών δυνάμεων από την αριστερά της Αριστεράς έως την αριστερά της Σοσιαλδημοκρατίας, συμπεριλαμβανομένων των Πρασίνων που αντιλαμβάνονται τον κοινό στόχο, τη μάχη κατά της ακροδεξιάς και του νεοφιλελευθερισμού που τρέφει τον φασισμό» τόνισε ο κ. Τσίπρας. 

Όσον αφορά την επιστροφή νέων επιστημόνων (brain gain)  που έφυγαν στο εξωτερικό τα χρόνια της κρίσης  o  πρωθυπουργός  σχολίασε: «Το brain gain είναι μια ευχή, αν δεν γίνουν απτά βήματα για να κερδίσουμε τη μάχη, όπως και τη μάχη της Παιδείας». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top