«Κεραυνοί» Κοντονή για Ποινικό Κώδικα: Εγώ δε δέχθηκα αυτές τις προτάσεις

«Εκθέτει την κυβέρνηση το σχέδιο της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής»

«Κεραυνούς» για τον νέο Ποινικό Κώδικα εξαπέλυσε ο Σταύρος Κοντονής, ο οποίος όχι μόνο εξέφρασε ανοικτά τις αντιρρήσεις του, αλλά και εκτίμησε ότι εκθέτει την κυβέρνηση.

«Αυτό που κατατέθηκε σε διαβούλευση ήταν το σχέδιο που είχα παραλάβει από τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή ως υπουργός Δικαιοσύνης. Είχα σοβαρές διαφωνίες με μία σειρά από άρθρα του Ποινικού Κώδικα, αλλά και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας», είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Πού κάνει πίσω για τον Ποινικό Κώδικα ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Όπως εξήγησε, η πρόταση της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής δεσμεύει την κυβέρνηση με βάση το Σύνταγμα και δεν μπορεί να υπάρξουν σε αυτήν σημαντικές μεταβολές, ούτε από τον υπουργό.

«Εγώ καταλάβαινα ότι, εάν έφερνα το σχέδιο σε διαβούλευση ή το πήγαινα στη Βουλή, θα εκτίθετο η κυβέρνηση. Είχα προβλέψει τη σύσταση νέα επιτροπής, η οποία -βασιζόμενη στις προτάσεις της προηγούμενης- θα κατέληγε σε ένα σχέδιο που θα μας έβρισκε όλους σύμφωνους. Αυτό δεν έγινε γιατί μεσολάβησε ο ανασχηματισμός και ήρθε πάλι αυτό το σχέδιο», είπε ο κ. Κοντονής.

Έντονη αντίδραση από ΝΔ για τον νέο Ποινικό Κώδικα

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στον Παύλο Πολάκη, τον οποίο υπερασπίστηκε ως επιστήμονα, αλλά και ως πολιτικό, τονίζοντας πως συχνά γίνεται υπερπροβολή ορισμένων κακών στιγμών του για λόγους σκοπιμότητας.

«Όλοι μας έχουμε και τις καλές και τις κακές στιγμές μας. Εγώ λέω να μείνουμε στο ουσιαστικό, το έργο που επιτελούμε για την κοινωνία», δήλωσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top