Η εξομολόγηση Νίκου Δένδια στη Ζήνα: Η ζωή του και η οικογένειά του

Η υποτροφία στο Κολλέγιο, το σπίτι που βγήκε «στο σφυρί» και η Κέρκυρα

Μια διαφορετική στο περιεχόμενο συνέντευξη έδωσε ο  Νίκος Δένδιας στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα” του Star.  O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ αναφέρθηκε όχι μόνο στη σημερινή πολιτική κατάσταση, αλλά και στα παιδικά μου χρόνια στην Κέρκυρα,  την οικογένειά του, τη  δύσκολη στιγμή που το σπίτι του πατέρα του βγήκε σε πλειστηριασμό,  τη φοίτησή του στο Κολλέγιο με υποτροφία και τη γνωριμία με τη σύζυγό του Δάφνη.     

(Ο Νίκος Δένδιας σε φωτογραφίες  με τον πατέρα του Σπύρο και μπροστά στο χριστουγεννιάτικο δέντρο)      

Μιλώντας για την πολιτική κατάσταση ο κ. Δένδιας χαρακτήρισε «προεκλογική» τη σημερινή συγκυρία. « Μάντης δεν είμαι αλλά νομίζω ότι ο καθένας μπορεί να υποθέσει ότι ή θα πάμε για εκλογές τον Μάη, κοντά στις Αυτοδιοικητικές εκλογές ή αν η κυβέρνηση δει ότι δεν την βολεύουν τα πράγματα, τότε θα “τραβήξει” όσο μπορεί,  μέχρι τον Οκτώβρη. Τις εκλογές τις περιμένουμε όλοι, επομένως,  αν με ρωτάτε αν είμαι έτοιμος, η απάντηση είναι “ναι”. Και πιο νωρίς αν χρειαστεί» πρόσθεσε. 

Για την εκλογή  του ως πρώτος σε σταυρούς στη Β’ Αθηνών,  το 2015, σχολίασε ότι «σημασία έχει να πηγαίνει καλά και η “ομάδα”». Ο πρώην υπουργός δήλωσε ότι ο πατέρας του ήταν «δεξιός» αλλά η οικογένειά του είχε φίλους προερχόμενους και από την Αριστερά. «Στο σχολείο αλλά και στη Νομική οι άνθρωποι που ήταν φίλοι μου ανήκαν σε αυτό το κόμμα. Στη Νομική γνώρισα τον Κώστα Καραμανλή, το 1979 αν θυμάμαι καλά, μπήκα στη Νέα Δημοκρατία και στην ΟΝΝΕΔ. Από εκεί και πέρα την αγάπησα και έμεινα» τόνισε. 

Για το ποια ήταν η σχέση με τον πατέρα του, απάντησε στη Ζήνα Κουτσελίνη:  

«Είχα την τύχη ή την ατυχία, όπως θέλετε πείτε το, να μεγαλώσω εσωτερικός,  στο Κολλέγιο Αθηνών όπου σπούδασα με υποτροφία. Με συνδέει ένας τρόπος αντίληψης της πραγματικότητας, άλλωστε αυτός με μεγάλωσε. Τον έβλεπα δύο μήνες τον χρόνο. Μου έδωσε πράγματα όπως την αγάπη για το βιβλίο, μου έμαθε να σέβομαι το λόγο και να αγαπάω τους ανθρώπους και την Κέρκυρα. Δεν ήταν μορφωμένος άνθρωπος, είχε τελειώσει την εμπορική σχολή, μέσα στον πόλεμο έχασε τον πατέρα του και δεν μπόρεσε να τελειώσει Πανεπιστήμιο. Εργαζόταν ως μπακάλης και εμένα μου αρέσει πάρα πολύ να το θυμάμαι. Νομίζω ότι και στα παιδιά μου προσπαθώ να τους θυμίζω από πού ξεκινήσαμε». 

(O Νίκος Δένδιας παιδί με τον πατέρα του Σπύρο) 

Μια δυσάρεστη οικογενειακή εμπειρία, όπως «εξομολογήθηκε» στην εκπομπή του Star, ήταν η απώλεια του σπιτιού του πατέρα του  που βγήκε σε πλειστηριασμό, όταν ήταν παιδί.  

«Θα προτιμούσα να παριστάνω ότι δεν το θυμάμαι. Όμως τη μετακόμιση, όταν χάσαμε το σπίτι μας στον πλειστηριασμό, τη θυμάμαι πολύ χαρακτηριστικά. Θυμάμαι να μεταφέρω τα δικά μου πράγματα, δεν ήταν ευχάριστο. Μου είχαν πει οι γονείς μου κάποιο ψέμα τότε γιατί νόμιζαν ότι δεν καταλάβαινα, αλλά το βράδυ που μιλάγανε τους άκουγα και ήξερα πολύ καλά τι συμβαίνει» αποκαλυψε. 

Σήμερα, ο προβληματισμός του είναι μεγάλος για τις συνέπειες από τα κόκκινα δάνεια για τους πολίτες που δεν έχουν τη δυνατότητα να τα αποπληρώσουν. Δήλωσε  μάλιστα ότι  σε μια κυβέρνηση ΝΔ ένας καλός υπουργός  «το πρώτο πράγμα που θα έκανε θα ήταν να κοιτάξει να ρυθμίσει τα “κόκκινα δάνεια”»  και πρόσθεσε: «Νομίζω είναι το πρώτο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας».

Για τη γνωριμία με τη σύζυγό του Δάφνη Λάλα, δήλωσε ο Ν. Δένδιας στη Ζήνα Κουτσελίνη:   

«Και εγώ και η γυναίκα μου ήμασταν διαζευγμένοι και γνωριστήκαμε σιγά-σιγά. Η πρώτη γνωριμία βέβαια ήταν στο δικηγορικό μου γραφείο όπου είχε έρθει να μου αναθέσει το διαζύγιό της! Νομίζω ότι αυτό που μου δημιούργησε ένα έντονο ενδιαφέρον ήταν η στάση της στο διαζύγιο. Είμαστε μια μεγάλη οικογένεια, έχουμε τρία παιδιά και δόξα τω Θεό είμαστε αγαπημένοι». 

(O Νίκος Δένδιας με τη σύζυγό του Δάφνη) 

Ο πρώην υπουργός μίλησε επίσης για την αγάπη του για τη θάλασσα.  «Η θάλασσα είναι ένα κομμάτι της ζωής μου, κατάγομαι από τους Παξούς, πηγαίναμε εκεί τα καλοκαίρια – ακόμη πηγαίνουμε – και θυμάμαι δεν είχαμε ούτε ηλεκτρικό ρεύμα  ούτε τρεχούμενο νερό. Μεγαλώσαμε μέσα στο νερό και θέλω να σας πω ότι το φως της ελληνικής θάλασσας δεν υπάρχει πουθενά αλλού. Θα πρέπει ο κάθε Έλληνας να έχει τη δυνατότητα να έχει ένα μικρό σκάφος για να το ζήσει αυτό. Το θεωρώ παράλογο να θεωρείται τεκμήριο μια βαρκούλα τριών ή τεσσάρων μέτρων» ανέφερε  ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top