Διεθνή μέσα για Πολάκη: Είναι «γραφική φιγούρα»

Πώς σχολίασαν την κλήση στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας

Μέχρι την… Αμερική έφτασε η κόντρα Πολάκη – Στουρνάρα, αλλά και το θέμα του δανείου του αναπληρωτή υπουργού Υγεία, αφού αρκετά διεθνή μέσα κάνουν εκτενή αναφορά στο θέμα.

Μάλιστα, σε κάποιες εκ των περιπτώσεων, χρησιμοποιούν καυστική γλώσσα, αποκαλώντας τον κ. Πολάκη «γραφική φιγούρα», αλλά και μεταδίδοντας πως ο κ. Στουρνάρας ζητά από τον κ. Τσίπρα να τον «χαλιναγωγήσει».

Τι λένε τα ξένα μέσα για την κόντρα Πολάκη - Στουρνάρα

New York Times 

«Ο κεντρικός τραπεζίτης της Ελλάδας καταγγέλλει παρέμβαση υπουργού στο έργο του» αναφέρουν οι NYT, αποκαλώντας τον κ. Πολάκη «γραφική φιγούρα».

Απίστευτος Πολάκης: ‘Εψαχνε live τα… ντουλάπια του μιλώντας στην ΕΡΤ!

Δικαστική έρευνα για το αν κατέγραψε ο Πολάκης τον Στουρνάρα!

Σκληρή απάντηση Στουρνάρα: Ζητά παρέμβαση Τσίπρα και Δικαιοσύνης για Πολάκη

Αυτό είναι το σπίτι Πολάκη που συζητά όλη η Ελλάδα

«Ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Ελλάδας ζήτησε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να παρέμβει την Τρίτη, έχοντας προηγουμένως δεχτεί ένα τηλεφώνημα από μέλος του υπουργικού του συμβουλίου, το οποίο του υπέδειξε πώς να κάνει τη δουλειά του και κατόπιν φέρεται να διέρρευσε την συνομιλία τους στον Τύπο», σημειώνει η αμερικανική εφημερίδα, η οποία με πολύ καυστικό τρόπο χαρακτηρίζει τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας «μια γραφική φιγούρα που έχει φωτογραφηθεί να παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους, καπνίζοντας σε εσωτερικούς κοινόχρηστους χώρους».

Financial Times

«Ο κυβερνήτης της κεντρικής τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, κατηγορεί έναν αναπληρωτή υπουργό της αριστερής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. ότι έκανε μία “ανήκουστη προσπάθεια” να επηρεάσει το έργο του, λίγη ώρα αφότου διέρρευσαν σε ελληνική ιστοσελίδα αποσπάσματα από μια τηλεφωνική συνομιλία που είχαν οι δυο τους», αναφέρουν οι FT.

«Ο καυγάς με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας έφερε ξανά στο προσκήνιο την τεταμένη σχέση μεταξύ του κ. Στουρνάρα και της κυβέρνησης, όσον αφορά στην χάραξη της οικονομικής πολιτικής της χώρας, από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία πριν από τέσσερα χρόνια», εξηγεί το διεθνές μέσο.

Reuters

«Ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος ζητά από την κυβέρνηση να “χαλιναγωγήσει” τον υπουργό της» αναφέρει στον τίτλο του δημοσιεύματός του το Reuters.

Το διεθνές πρακτορείο αναφέρεται τόσο στο δάνειο, όσο και στο θέμα με το τηλεφώνημα του κ. Πολάκη στον κ. Στουρνάρα, το οποίο ο διοικητής της ΤτΕ κατήγγειλε ως «θεσμική εκτροπή».

Παράλληλα, αναφέρει πως πρόσφατα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είχε δεχθεί βέλη από τον Επίτροπο Υγείας Βιτένις Αντριουκαϊτις, επειδή είχε καπνίσει σε κλειστό δημόσιο χώρο.

National Herald

«Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας κάλεσε τη διοίκηση της Attica Bank για εξηγήσεις σχετικά με ένα δάνειο στον προκλητικό αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, ο οποίος απάντησε καλώντας τον στο τηλέφωνο και διαρρέοντας τη συνομιλία», αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα της ομογένειας.

Η National Herald αναφέρεται με καυστικό τρόπο στον κ. Πολάκη: «Ο Πολάκης, που έχει υπάρξει κάτι σαν “πιστός φύλακας” του κυβερνόντος κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ασκώντας σκληρές επιθέσεις σε αντίπαλα κόμματα και πολιτικούς, πήρε ένα δάνειο με διαδικασίες εξπρές, βάζοντας ως υποθήκη ένα σπίτι στην Κρήτη, το οποίο ήταν ήδη επιβαρυμένο με υποθήκη ύψους 300.000 ευρώ».

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top