Ρουσόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα εθνολαϊκιστικό κόμμα

«Δεν πείθει κανέναν η τάχη σοσιαλδημοκρατική στροφή του»

Ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος στο 12ο συνέδριο της ΝΔ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ένα εθνολαϊκιστικό κόμμα που απλώς προσαρμόζεται ανάλογα με τις περιστάσεις προκειμένου να εξασφαλίσει για λίγο καιρό ακόμα την παραμονή του στην εξουσία» δηλώνει ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα».

Ο πρώην υπουργός, ο οποίος θα είναι υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Βόρειο Τομέα, υπογραμμίζει πως «μετά από τέσσερα χρόνια αγαστής σύμπλευσης με τους -κεντροδεξιούς, κατά τον κύριο Τσίπρα- ΑΝΕΛ, η τάχα σοσιαλδημοκρατική στροφή του ΣΥΡΙΖΑ δεν πείθει κανέναν».

«Ποια ιδεολογική και ηθική ραχοκοκαλιά μπορεί να έχει ένας πολιτικός σχηματισμός, που τη μια μέρα σπεύδει να ικανοποιήσει ασμένως όλα τα αιτήματα των -μέχρι πρότινος- “σατανικών” Αμερικανών και Ευρωπαίων και την άλλη υποστηρίζει το καθεστώς Μαδούρο;» ρωτά ρητορικά ο κ. Ρουσόπουλος.

O πρώην υπουργός σημειώνει πως η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει, από την ιδρυτική της διακήρυξη έως σήμερα, με επιτυχία να καλύπτει όλο το πολιτικό φάσμα από τις παρυφές της Κεντροαριστεράς μέχρι τη δημοκρατική Δεξιά.

Όσον αφορά τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης (αύξηση κατώτατου μισθού, κλπ.) ο κ. Ρουσόπουλος τα χαρακτηρίζει «πολύ λίγα, πολύ αργά» και προσθέτει: «Καμία όψιμη κοινωνική πολιτική, η οποία, μάλιστα, προκύπτει από την υπερφορολόγηση και τη φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης, δεν είναι ικανή να δημιουργήσει αναπτυξιακή προοπτική και να δώσει ελπίδα στους πολίτες. Η χώρα μας χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, το οποίο θα εδράζεται στη μείωση της φορολογίας και στην προσέλκυση επενδύσεων και όχι σε ευκαιριακές επιδοματικές πολιτικές».

Τέλος, ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ επαναλαμβάνει την εκτίμησή του πως ο κ. Τσίπρας  θα επιχειρήσει να πάει σε τριπλές εκλογές τον Μάιο, θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να διαχειριστεί σε κάποιο βαθμό την αγανάκτηση των Ελλήνων πολιτών για τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του.

«Ματαίως, γιατί ο κύβος ερρίφθη. Η πορεία της ελληνικής οικονομίας είναι έτσι κι αλλιώς στάσιμη και χωρίς καμία προοπτική ανάκαμψης, επομένως δεν νομίζω ότι θα είναι αυτό το κριτήριό του. Σε κάθε περίπτωση, στις 26 Μαΐου θα έχουμε ευρωεκλογές και τότε οι Έλληνες πολίτες θα δώσουν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και στους ετερόκλητους υποστηρικτές της ένα ισχυρό μήνυμα», δηλώνει ο κ. Ρουσόπουλος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top