Aποστoλάκης: Έχω μάθει να υπηρετώ την πατρίδα

Κάλεσμα για ενότητα και εθνική συνεννόηση από τη Χίο

 Ισχυρό μήνυμα αποτροπής και σταθερότητας στέλνει από τη Χίο ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης .

«Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, κρατώντας ψηλά τη σημαία της αποτροπής, της ισχύος και της υπερηφάνειας, ώστε να προασπίσουν την ασφάλεια και την ειρήνη στην περιοχή ευθύνης της πατρίδας μας» επισημαίνει ο υπουργός Άμυνας.  

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να προασπίσουν την εθνική μας ακεραιότητα»  είναι η απάντησή του  από την Χίο στους λεονταρισμούς του Ταγίπ Ερντογάν:  

«Ασκούμε ενεργή στρατιωτική διπλωματία, έχοντας αναλάβει ένα ρόλο κλειδί στην προώθηση αμυντικών συνεργειών και πρωτοβουλιών ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια» 

Yeni Safak: Ο τουρκικός στόλος απέτρεψε «εισβολή» στη Μεσόγειο!

Στην άλλη πλευρά του Αιγαίου πάντως,  η τουρκική εφημερίδα  Yeni Safak υποστηρίζει πως σε σχέση με το 2015 η δράση του τουρκικού Στόλου έχει αυξηθεί κατά 25% απαντώντας όπως αναφέρει προκλητικά στις προσπάθειες της Ελλάδας για δημιουργία τετελεσμένων στο Αιγαίο! 

Το προκλητικό άρθρο της φιλοκυβερνητικής τουρκικής εφημερίδας  έχει τίτλο᾽᾽O  Στόλος σταμάτησε 7 πλοία. Δεν επέτρεψε την εισβολή στη Μεσόγειο᾽᾽  Πρόκειται για πλοία της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Μεγάλης Βρετανίας, της Μάλτας που  έκαναν έρευνες δυτικά της Κύπρου τη περίοδο 2017 -2018. 

Ο χαμένος προς το παρόν του ενεργειακού παιχνιδιού Ταγίπ Ερντογάν αναζητά σανίδα σωτηρίας στον Βλαντιμίρ Πουτιν και επισκέπτεται για μία ακόμη φορά τη Μόσχα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top