Καμμένος - Κουντουρά: Από «παλιόφιλοι» πολιτικοί εχθροί

Κήρυξε τον πόλεμο ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ στην υπουργό Τουρισμού

«Κόκκινο πανί» έχει γίνει  για τον Πάνο Καμμένο η Έλενα Κουντουρά. Η πολιτική φιλία που ξεκίνησε απο τα νιάτα τους εξελίχθηκε πλέον  σε «ολέθρια σχέση».

Με μια γελοιογραφία που παρουσιάζει την Υπουργό Τουρισμού  σαν τουρίστρια χαμηλού κόστους, με μπαγκάζια στον κήπο του Μεγάρου Μαξίμου και τον πρωθυπουργό να της...  προτείνει ενοικιαζόμενο δωμάτιο (rooms to let)  ο Πάνος Καμμένος εξαπολύει φαρμακερά βέλη.

(Το σκίτσο που αν'άρτησε ο Πάνος Καμμένος στο twitter για την Έλενα Κουντουρά) 

Κατέθεσε μάλιστα ερώτηση εναντίον της, ζητώντας  όλα τα μνημόνια συνεργασίας του υπουργείου Τουρισμού,  τα στοιχεία διαγωνισμών και εταιρειών που πήραν έργα και κάθε δαπάνη για το Έτος Πολιτισμού Ελλάδας -  Ρωσίας.

Ο «πολιτικός έρωτας» έξι ετών κατέληξε σε ένα «διαζύγιο μίσους», με τον  Πάνο Καμμένο να της κηρύσσει  τον πόλεμο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, όταν είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «ο πατέρας της Κουντουρά έγραψε τον ύμνο της χούντας». 

Καμμένος κατά Κουντουρά: Ο πατέρας της έγραψε τον ύμνο της 21ης Απριλίου!

Καμμένος στο Star: Κάποιοι δεν άλλαξαν στάση για την ψυχή της μάνας τους!

Τέσσερις ημέρες μετά,  στις 18 Ιανουαρίου, τη διέγραψε  κι απο το κόμμα.

ΑΠΑΣΦΑΛΙΣΕ Ο Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: «ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ»

Ενδεικτική των προθέσεων του κ. Καμμένου κατά της κυβέρνησης είναι  η στάση του στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής, όπου έκανε λόγο για «κυβέρνηση αποστασίας».  «Στο όνομα ποίου  συμφέροντος αποφασίσατε να καταπατήσεις  την συμφωνία αλλά  και να μετατρέψετε μία κυβέρνηση εθνικής συμφιλίωσης σε μία κυβέρνηση αποστασίας;»  διερωτήθηκε χαρακτηριστικά  ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, ενώ «αποστασία» χαρακτήρισε και την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από τον Σπύρο Δανέλλη.          

«Έκρηξη» Καμμένου στην Επιτροπή: Γίνατε κυβέρνηση αποστασίας

Φωνές κατά Δανέλλη για "αποστασία" στην Επιτροπή της Βουλής

 

Η ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ – ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ

Ο Πάνος Καμμένος ήταν πιο παλιός στην πολιτική. Από τη δεκαετία του 80 ήταν στην ΟΝΝΕΔ,  με μαλλιά μπούκλες.

Η Έλενα Κουντουρά ήταν το πρώτο μοντέλο από την Ελλάδα που έκανε διεθνή καριέρα, ενώ  την παρομοίαζαν με την Όντρει Χέιμπορν .

(Η Έλενα Κουντουρά από την εποχή της πασαρέλας) 

Έκανε χρυσό συμβόλαιο με εταιρία καλλυντικών,  ανέβηκε στις μεγάλες πασαρέλες, μπήκε στα πρωτοσέλιδα και ήταν η Μούσα μεγάλων μόδιστρων. Την αγάπησαν και οι διαφημιστές

Την ίδια περίοδο, στα 25 του, ο Πάνος Καμμένος κέρδισε το πρωτάθλημα στο τάβλι.

Δυο χρόνια αργότερα μπαίνοντας στην πολιτική έσπασε τα μηχανάκια της AGB, κάνοντας δηλώσεις όπως για τη...  "δίαιτα του ανανα", ("τα τρως όλα εκτός απο ανανά"!).  

Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΥ – ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ  ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΕΛ

(Στιγμιότυπο από το δεύτερο συνέδριο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας) 

Οι δυο τους πορεύτηκαν μαζί στη Νέα Δημοκρατία, εκείνος στη Β’  Αθηνών και εκείνη στην Α΄. Μαζί διεγράφησαν τον Φεβρουάριο του 2012, καταψηφίζοντας το μνημόνιο.

Λίγες μέρες μετά  ξεκίνησαν μαζί και την πορεία των ΑΝΕΛ απο το Δίστομο. Ακολούθησε η ανακοίνωση των ψηφοδελτίων με την Κουντουρά στην Α Αθηνώ και το πρώτο της ταξίδι σαν υποψήφια ήταν στις ΗΠΑ. «Ο Πάνος κι εγώ είμαστε στρατιώτες σε αυτό το κίνημα,  σε αυτό το φορέα. Είμαστε πολλοί,  είμαστε ανεξάρτητοι , είμαστε Έλληνες!» δήλωνε τότε η νυν υπουργός  Τουρισμού.

  

(Διακήρυξη του νέου κόμματος "Ανεξάρτητοι Ελληνες"  στο Δίστομο)

ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Τον Ιανουάριο του 2015, μόνο η Έλενα Κουντουρά από τους ΑΝΕΛ έγινε υπουργός, ομότιμη δηλαδή του Πάνου Καμμένου, ενώ  διατήρησε τη θέση της και μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015.

ΟΙ ΚΑΥΓΑΔΕΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ  ΔΙΑΖΥΓΙΟ

Ο πρώτος μεγάλος τους  καυγάς έγινε στην κοινοβουλευτική ομάδα τον περασμένο Ιούνιο για τις Πρέσπες.

Τότε είχε γίνει ο παρακάτω διάλογος:   

ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ: Έχει και θετικά στοιχεία η συμφωνία με τα Σκόπια

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ:  Τι είναι αυτά που λές; Την έχεις διαβάσει; Πρόσεξε καλά, μην τυχόν και πεις τίποτα τέτοιο δημόσια.

Προς τα έξω όμως η Υπουργός Τουρισμού έδειχνε άλλο πρόσωπο. Δήλωνε στις 19/6/2018 η κ. Κουντουρά για τη Συμφωνία των Πρεσπών: «Αν και όταν έρθει στη Βουλή, οι ΑΝΕΛ  δεν θα την στηρίξουμε για να δούμε ποιοι θα την στηρίξουν».  

Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΡΗΞΗΣ -  ΠΩΣ ΧΩΡΙΣΑΝ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥΣ

Τον Οκτώβριο ο Πάνος Καμμένος  «πυροβόλησε» τους υποστηρικτές της Συμφωνίας και η Έλενα Κουντουρά ήξερε ότι τα σκάγια χτυπάνε και την ίδια. 

«Οι Μακεδονοκλάστεςτ ελειώσανε  στην πλάτη μας πατήσανε και γίνανε τζάμπα μάγκες. Καλό ταξίδι!» «κάρφωσε» τη στάση της ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.  

Απτόητη όμως η κ. Κουντουρά έδειχνε ότι θέλει να παραμείνει στο υπουργείο Τουρισμού,  ό,τι κι αν συμβεί. «Η Ελλάδα κατάφερε αυτό που πραγματικά τις άξιζε. Μεγάλη επιτυχία στον Τουρισμό, με  ρεκόρ στις αφίξεις» δήλωσε στις 16/11/2018.  

Για να φτάσουμε στις 14/1/2018, την ημέρα που ο Πάνος Καμμένος παραιτήθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, που επέφερε και το οριστικό «διαζύγιο» στην πολιτική τους σχέση..     

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top