Βούτσης: Γενική δοκιμή για εισβολή στη Βουλή τα χθεσινά επεισόδια

Κάνει λόγο για οργανωμένο σχέδιο από ακραίες ομάδες

O Νίκος Βούτσης στην κηδεία του Δημήτρη Σιούφα

Για γενική δοκιμή εισβολής στη Βουλή κάνει λόγο ο Νίκος Βούτσης, αναφερόμενος στα χθεσινά επεισόδια κατά τη μεγαλειώδη συγκέντρωση για τη Μακεδονία.

«Χθες ήταν μία συστηματική προσπάθεια από ακραίες ομάδες για εισβολή στη Βουλή. Έγινε επί δίωρο αυτή η προσπάθεια. Θα εκπλαγούμε όλοι αν δούμε τι υλικά έχουν συλλεγεί από επιθέσεις σε άνδρες των ΜΑΤ» είπε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η εισβολή επιχειρήθηκε από πέντε διαφορετικά σημεία, ενώ για τη στάση της αστυνομίας, που έριξε χημικά σε ανθρώπους τρίτης ηλικίας και σε οικογένειες με παιδιά, είπε πως ήταν «αμυντική».

«Εκτός από το φυλάκιο στη Β. Σοφίας, σε όλα τα άλλα σημεία υπήρξαν συγκρούσεις και σαφείς προσπάθειες εισόδου στη Βουλή δια της βίας, οι οποίες απετράπησαν από την αστυνομία η οποία, εξ όσων είδα, και δεν θέλω να πάρω θέση για τη συζήτηση την επιχειρησιακή που γίνεται, ούτε και είναι ο ρόλος μου αυτός, δεν απομακρύνθηκε από τις θέσεις της. Δηλαδή η αστυνομία λειτούργησε απολύτως, ως προς αυτά τα σημεία και ως προς τη Βουλή, απολύτως αμυντικά», δήλωσε ο κ. Βούτσης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, πάντως, θέλησε να διαχωρίσει τα ακραία στοιχεία από τους διοργανωτές του συλλαλητηρίου και τη μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων που συμμετείχαν: «Είναι σαφές ότι τα επεισόδια αυτά και οι προσπάθειες αυτές δεν έχουν σχέση με τους βασικούς διοργανωτές, ομιλητές ή το μεγάλο πλήθος των ανθρώπων, που ήταν στο συλλαλητήριο. Ίσα – ίσα που λειτούργησαν αποσταθεροποιητικά και για την ίδια την οργάνωση και υπήρξε επικινδυνότητα και για τους ανθρώπους που είχαν κατέβει».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top