"Χαμός" στα Σκόπια κατά Ζάεφ από αντιπολίτευση και ΜΜΕ

Εξελίξεις στην Αθήνα και συνέχεια στην κόντρα κυβέρνησης - ΝΔ

Βομβαρδισμό επικρίσεων από τα Μέσα ενημέρωσης και την αντιπολίτευση δέχεται ο Ζάεφ μετά την ρηματική διακοίνωση προς την Αθήνα. Τον κατηγορούν ευθέως ότι απεμπόλησε την μακεδονική εθνότητα και ζητούν πρόωρες εκλογές.

Εθνικιστές απώθησαν με τη βία την 30χρονη Αντζελίνα Ζάρκοβα που μπήκε ανάμεσα τους για να υπερασπιστεί τη συμφωνία των Πρεσπών. 

Όλα τα κόμματα της εθνικιστικής αντιπολίτευσης μαζεύτηκαν χθες βράδυ  και έκαναν συνασπισμό κατά του Ζάεφ.  Τον κατήγγειλαν για  την ρηματική διακοίνωση προς την Αθήνα  που λέει ότι η  συμφωνία για την ιθαγένεια αναγνωρίζει "μακεδονική υπηκοότητα" και όχι εθνότητα.

Με τον τίτλο: «Το Υπουργείο Εξωτερικών  της Μακεδονίας αναγνωρίζει επίσημα ότι δεν υπάρχουν Μακεδόνες στην Μακεδονία με βάση την εθνότητα» ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Alfa στα Σκόπια κατηγορεί την κυβέρνηση Ζάεφ ότι αθέτησε όσα έλεγε για την μακεδονική ταυτότητα.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ - ΨΗΦΟΣ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ

Η ρηματική διακοίνωση όμως έπαιξε κομβικό ρόλο  για να αποφασίσει ο Σταύρος Θεοδωράκης και  ο Γιώργος Μαυρωτάς να πουν ναι στην συμφωνία ενώ στην ίδια κατεύθυνση  κινείται και ο Σπύρος Λυκούδης.

Οι άλλοι δύο βουλευτές  του Ποταμιού όμως, Γιώργος Αμυράς και Γρηγόρης Ψαριανός, δεν πείστηκαν και θα πουν «όχι». 

ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΓΚΑΛΕΣΕ Ο Α. ΤΣΙΠΡΑΣ

Ο Αλέξης Τσίπρας συζήτησε στην Πολιτική Γραμματεία  με τα στελέχη του όλες τις τελευταίες εξελίξεις.  Εξέφρασαν τον προβληματισμό τους   για το συλλαλητήριο, αλλά θεωρούν ότι «έχουν τα κουκιά και συμφώνησαν να προχωρήσουν γρήγορα». Εκτίμησαν επίσης πως δεν πρέπει να φανεί ότι όσοι στήριξαν την κυβέρνηση θα πάρουν θέσεις και υπουργεία.

 

(O Αλέξης Τσίπρας προσέρχεται στη  σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ) 

ΚΟΝΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΝΔ ΓΙΑ ΤΗ  ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΝΔ ωστόσο επιμένει στη σκληρή κριτική: « Η Διπλωματική  διακοίνωση επιδεινώνει την επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών καθώς επιβεβαιώνεται πλέον ότι στο Σύνταγμα των Σκοπίων γίνεται αναφορά σε «μακεδονικό λαό». 

Το Μαξίμου απαντά ότι  ΝΔ  αναζητάει δικαιολογίες και ψέματα ταυτίζοντας τη με τη σκοπιανή εθνικιστική αντιπολίτευση.  

Μαξίμου: Πατριδοκάπηλοι ΝΔ και VMRO!

ΝΔ: Αν περάσει η συμφωνία περνάει και η ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ

ΑΥΣΤΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ  ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

Στην «αριθμητική» της ψηφοφορίας, αν στα 152 «Ναι» προστεθεί και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλου της ΔΗΜΑΡ, τότε οι ψήφοι φτάνουν τους 153. Όμως η Φώφη Γεννηματά  του έστειλε αυστηρό μήνυμα  ότι θα υπάρξουν «συνέπειες», μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top