Μητσοτάκης: Τελευταία πράξη της πολιτικής φαρσοκωμωδίας

«Όποιος ψηφίσει “ναι” ανοίγει τον δρόμο σε μακεδονική γλώσσα και εθνότητα»

«Τελευταία πράξη της πολιτικής φαρσοκωμωδίας» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης την ψήφο εμπιστοσύνης  που ζήτησε η κυβέρνηση στη Βουλή.  

Χαρακτήρισε επίσης την ψήφο εμπιστοσύνης έναν ακόμα κοινοβουλευτικό ελιγμό με τρεις στόχους:  «Ο πρώτος να αγκιστρωθεί για λίγους μήνες ακόμα ο κ. Τσιπρας στην εξουσία, ο δεύτερος να στρωθεί ο δρόμος για την εθνικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών και ο τρίτος να κρατηθεί στη ζωή έστω με αναπνευστήρα το πολιτικό μόρφωμα των ΑΝΕΛ». 

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών, επισημαίνοτας:   «Ξεχάστε κ. Τσίπρα τις διαδικασίες εξπρές για να περάσετε άρον άρον την επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών από τη Βουλή. Η συζήτηση θα πρέπει να γίνει με την άνεση του χρόνου που η σοβαρότητα της επιβάλλει. Θα ακουστούν όλοι οι βουλευτές που θέλουν να μιλήσουν και όλοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους». 

«Ποτέ κοινοβουλευτικό πολίτευμα δεν είχε υποστεί τέτοιο ευτελισμό. Γυρολόγοι πολιτικοί να παζαρεύουν μια νέα στέγη. Και μια κυβέρνηση που αναζητά όχι τη στήριξη και την αποδοχή της κοινωνίας, αλλά 151 πρόθυμους, που θα συνδέονται με την σαθρή κλωστή της εξουσίας» ανέφερε ακόμη ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταδίκασε τις απειλές σε πολιτικά πρόσωπα,  αλλά πρόσθεσε: 

«Είχατε το θράσος να μας κατηγορήσετε ότι τρομοκρατούμε βουλευτές για να μην υποστηρίξουν την πρόταση δυσπιστίας. Κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να πει τη γνώμη του στο βουλευτή του. Αυτό που δεν επιτρέπεται είναι απειλές, χυδαιότητες και βιαιοπραγίες. Η ΝΔ είναι απέναντι σε κάθε μορφή βίας από όπου κι αν προέρχεται. Αλλά ποιος ζητά τα ρέστα; Εσείς που χασκογελούσατε όταν προπηλακιζόντουσαν βουλευτές μας;». 

Σχετικά με την κατάσταση της Οικονομίας, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ:  «Δε βρήκατε εσείς τη χώρα βυθισμένη και τη σώσατε αλλά σωσμένη και τη βυθίσατε. Το 2014 η οικονομία είχε γυρίσει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Και ναι η χώρα έβγαινε από τα μνημόνια. Μετά ήρθατε εσείς και ξέρουμε τι έγινε. 100 δισ. και τρίτο μνημόνιο με την υπογραφή σας. Και ένα άτυπο 4ο μνημόνιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταστρέφει το παρόν αλλά ναρκοθετεί και το μέλλον. Η Ελλάδα βρίσκεται εκτός αγορών σε επιτήρηση και με τον ΟΟΣΑ να προβλέπει μόλις χθες επιβράδυνση της οικονομίας της. 

«Όποιος ψηφίσει «ναι» ανοίγει τον δρόμο σε μακεδονική γλώσσα και εθνότητα» υπογράμμισε επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ απευθυνόμενος σε όλους τους βουλευτές.    
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top