Τσίπρας στον Μοσκοβισί: Η Βουλή θα εξασφαλίσει τη σταθερότητα της χώρας

Η διόρθωση στον Επίτροπο της ΕΕ: Όχι «Μακεδονία» αλλά «Βόρεια Μακεδονία»!

Αισιόδοξος δήλωσε στον τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ότι «η Βουλή θα εξασφαλίσει τη σταθερότητα της χώρας γιατί είμαστε σε μια πολύ σημαντική περίοδο, σχετικά με την αποψινή ψηφοφορία για την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, αλλά και για την ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών που έπεται.             

«Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι τις επόμενες μέρες η ελληνική Βουλή θα εξασφαλίσει τη σταθερότητα της χώρας, γιατί είμαστε σε μια πολύ σημαντική περίοδο, είμαστε στο μονοπάτι της ανάπτυξης και η πολιτική σταθερότητα είναι πολύ σημαντική» τόνισε συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας στον κ. Μοσκοβισί, στον διάλογο που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, κατά την έναρξη της συνάντησής τους. 

(συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί) 

«Είμαι αισιόδοξος ότι θα ξεπεράσουμε τις πολιτικές δυσκολίες, όπως καταφέραμε να ξεπεράσουμε τις οικονομικές δυσκολίες στο παρελθόν» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.   

Ο κ. Μοσκοβισί δήλωσε από την πλευρά του ότι η επίσκεψή του - κατόπιν πρόσκλησης από το Ελληνογαλλικό Επιμελητήριο - αφορά περισσότερο την οικονομία και ότι στις συναντήσεις που θα έχει με τους επικεφαλής του επιχειρηματικού και τραπεζικού τομέα το μήνυμά του είναι θετικό. «Γιατί βλέπουμε ότι η Ελλάδα τώρα προχωρά ως κανονικό μέλος στην Ευρωζώνη. Η  Ελλάδα και ο λαός της αξίζουν και δικαιούνται ένα πλήρες success story» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Η διόρθωση Τσίπρα στον Μοσκιβισί: Όχι «Μακεδονία» αλλά «Βόρεια Μακεδονία»!    

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος δήλωσε ότι η επίσκεψή του πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη στιγμή. Αν και διευκρίνισε  ότι δεν παρεμβαίνει σε καμία ψηφοφορία υπενθύμισε ότι η Κομισιόν καλωσορίζει το γεγονός ότι υπάρχει συμφωνία για το ονοματολογικό, μεταχειριζόμενος όμως τον όρο «Μακεδονία»!  

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο  κ. Τσίπρας ο οποίος ανέφερε : «Αλλά την επόμενη φορά που θα είστε εδώ, είστε υποχρεωμένος να πείτε "Βόρεια Μακεδονία", όχι "Μακεδονία", αυτό είναι το σημαντικότερο για εμάς». Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε επίσης  ότι «είναι ιστορικό βήμα». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top