Πέρασε με 154 «ναι» ο πρώτος μεταμνημονιακός προϋπολογισμός

Ψηφίστηκε και από τον Σαρίδη και την Παπακώστα

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για τον προϋπολογισμο του 2019

Με 154 «ναι» (έναντι 143 «όχι») υπερψηφίστηκε αργά το βράδυ της Τρίτης ο «πρώτος μεταμνημονιακός» προϋπολογισμός (όπως τον χαρακτήρισε η κυβέρνηση), τον οποίο ψήφισαν και ο Γιάννης Σαρίδης (Ένωση Κεντρώων) αλλά και η Κατερίνα Παπακώστα (ανεξάρτητη βουλευτής, συνεργαζόμενη με τους Ανεξάρτητους Έλληνες).

Η συζήτηση στην Ολομέλεια, που κορυφώθηκε με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, ήταν έντονη ενώ η μονομαχία Τσίπρα – Μητσοτάκη ήταν για άλλη μία φορά σφοδρή, δείχνοντας ότι η άτυπη προεκλογική περίοδος, στην οποία έχουμε μπει, θα έχει στοιχεία προσωπικής μονομαχίας μεταξύ των δύο.

Επίθεση Τσίπρα: «Κακομαθημένο κολεγιόπαιδο» αποκάλεσε τον Μητσοτάκη!

Μητσοτάκης: Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση του ψεύδους και της λιτότητας

Σημειώνεται πως ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Κοτζιάς δήλωσε ότι ψηφίζει μεν τον Προϋπολογισμό, αλλά όχι την πρόβλεψη για να μην περνούν από τον έλεγχο της Βουλής τα μυστικά κονδύλια των υπουργείων Εξωτερικών, Άμυνας και Μακεδονίας-Θράκης.

Τρικούβερτος καβγάς Βούτση - Μητσοτάκη στη Βουλή!

Ο κ. Σαρίδης, μετά την υπερψήφιση του προϋπολογισμού, ξεκαθάρισε πως η ψήφος του δε σημαίνει ότι πηγαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Βασίλης Λεβέντης δεν προέβη σε διαγραφή του, αν και έσπασε την κομματική πειθαρχία, γιατί θα έμενε με τέσσερις βουλευτές και θα έχανε το δικαίωμα να διατρηρεί Κοινοβουλευτική Ομάδα (απαιτούνται τουλάχιστον πέντε βουλευτές).
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top