Τρέχει και δε φτάνει ο «Σουλτάνος» μετά την απόρριψή του από τις ΗΠΑ

Plan Α η Ελλάδα λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προκαλώντας την οργή Ερντογάν

 Οι Αμερικανοί ψηφίζουν Ελλάδα στον ενεργειακό τομέα κι αυτό εκνευρίζει ακόμα περισσότερο τον Σουλτάνο Ερντογάν που προσεύχεται στον Αλλάχ να βρει πετρέλαιο και φυσικό αέριο στη Μεσόγειο. Όμως αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο, όπως εξηγούν Έλληνες ειδικοί. 

Οι ΗΠΑ "τράβηξαν το αυτί" του Ερντογάν για τις γεωτρήσεις στη Μεσόγειο

Ερντογάν: «Ριψοκίνδυνη η συμπεριφορά Ελλάδας – Κύπρου στη Μεσόγειο»

Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΝΕΟ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΟ

Ο Ερντογάν τρέχει και δεν φτάνει με τα ενεργειακά, αγοράζοντας για τη Μεσόγειο και νέο γεωτρύπανο το οποίο φτάνει σύντομα στην Τουρκία.
«Υπογράψαμε συμφωνία και για δεύτερο γεωτρύπανο για γεωτρήσεις σε βαθιά νερά. Αυτή τη στιγμή είναι στο δρόμο και πολύ σύντομα θα συμμετάσχει κι αυτό στις γεωτρήσεις που διεξάγονται ήδη στη Μεσόγειο» ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος.  

ΜΙΚΡΕΣ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ

Το «Μπαρμπαρός» και ο «Πορθητής» συνεχίζουν τις έρευνές τους στην ανατολική Μεσόγειο, με τους Τούρκους να προσεύχονται στον Αλλάχ να βρουν κάτι χρήσιμο.  

«Σαν καζάνι η Μεσόγειος κι εμείς κουτάλα, ψάχνουμε σπιθαμή σπιθαμή. Προσευχηθείτε να βρούμε» δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας,  Φατίχ Ντονμέζ. Όπως εξηγούν όμως  Έλληνες ειδικοί, οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος των γειτόνων μας.

ΟΙ ΗΠΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΕΛΛΑΔΑ

Οι Αμερικανοί πάντως ψηφίζουν Ελλάδα στον ενεργειακό τομέα. «Δε βάζουμε την Ελλάδα σε δεύτερη κατηγορία. Όσο μας αφορά, η Ελλάδα είναι το "Plan A". Και βρίσκεται σε αυτήν τη θέση με τη δική της αξία. Μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην ενεργειακή ασφάλεια» διαμηνύουν πηγές του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.    

ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ

Το Πολεμικό μας Ναυτικό θα έχει περισσότερη δουλειά μετά την ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ, επανέλαβε ο Πάνος Καμμένος. 

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΒΟΛΕΣ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Την ίδια στιγμή, το ελληνικό Πυροβολικό ασκείται σε ρεαλιστικές συνθήκες και το αποδεικνύει καθημερινά.  Στο Πεδίο Βολής Κρήτης έγιναν χθες και σήμερα βολές με Πολλαπλούς Εκτοξευτές Πυραύλων MLRS και Οβιδοβόλα Πάντσερ και Μ109. 

Οι πυροβολητές μας χρησιμοποίησαν βομβιδοφόρα βλήματα, προσβάλλοντας στόχους στη θάλασσα με μεγάλη ακρίβεια και με το μέγιστο βεληνεκές των βολών να φτάνει τα 35 χιλιόμετρα !
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top