Παυλόπουλος από τα Καλάβρυτα για τις αποζημιώσεις: Ενεργές και επιδιώξιμες

Τι διαμήνυσε από τη μαρτυρική πόλη 75 χρόνια μετά τη ναζιστική θηριωδία

Πέρασαν 75 χρόνια απο τη ναζιστική θηριωδία στα Καλάβρυτα. Οι κάτοικοι ζούν και ξαναζούν τον ίδιο εφιάλτη . Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος επισκέφτηκε τον τόπο του μαρτυρίου και επέμεινε για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Η  φρίκη δεν ξεχνιέται, όσα χρόνια κι αν περάσουν. Μάνες σφαγμένες, παιδιά αποκεφαλισμένα, χωριά ολόκληρα καμένα. 

Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΟΣΩΝ ΕΜΕΙΝΑΝ ΠΙΣΩ

Η Ελένη Σφουντούρη από μια άλλη μαρτυρική πόλη, το Δίστομο, έχασε πατέρα, μάνα, παππού και τις δυο αδελφές 3 και 6 ετών. Ο εφιάλτης στοιχειώνει τη ζωή της. 

Αυτή η ντροπή για την Ευρώπη δεν ξεπλένεται μόνο με μια συγγνώμη. Θέλει και έμπρακτη μεταμέλεια. Μόνο το κατοχικό δάνειο έχει υπολογιστεί στα 15-20 δις ευρω. Η Ελλάδα ζητάει συνολικά 269 δις ευρώ.

 ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ : "ΟΙ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΕΣ"

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τίμησε σήμερα τη θλιβερή επέτειο και απ΄τον αιματοβαμμένο λόφο έδωσε μια υπόσχεση ζωής, λέγοντας «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ»

«Οι απαιτήσεις είναι νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες. Ποτέ δεν υπήρξε παραγραφή. Καμία κυβέρνηση ελληνική δεν δέχτηκε πως υπήρξε παραίτηση. Αρα νομικώς οι επιδιώξεις μας είναι ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες».

Δίπλα του ήταν  και άκουγε αμίλητος, ο Γερμανός πρέσβης Γενς Πλέτνερ, ο οποίος λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης έφτασε στα Καλάβρυτα με περιπολικό 

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΑ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙ

"Πέσανε  για την πατρίδα και είναι πάντα κοντά μας. Ας είμαστε περήφανοι γι αυτούς"  τόνισε ο δήμαρχος  Καλαβρύτων, Γιώργος Λάζουρας.  

ΜΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΗ

Ο τρόπος που θα το χειριστεί νομικά η Ελλάδα είναι ένας γρίφος.

Η Γερμανία πρέπει να πληρώσει. Όχι μόνο για τους ναζιστές της που ισοπέδωσαν επί 3,5 χρόνια την Ελλάδα, αλλά και για τους μιμητές τους που ξεπηδούν σαν τα μανιτάρια στην Ευρώπη» δηλώνει η νομικός Κέλλυ Σταμούλη,  η οποία έχει χειρισθεί το θέμα των αποζημιώσεων.   

ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΝΑΖΙΣΜΟΥ

«Ο κίνδυνος του ναζισμού δεν έχει παρέλθει. Άνθρωποι επιβουλεύονται τη Δημοκρατία». Κι αυτό είναι το πιο επικίνδυνο. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top