3.200 προσλήψεις για το «Βοήθεια στο Σπίτι» ανακοίνωσε ο Τσίπρας

Άμεσα η προκήρυξη -Τι ανέφερε στη Βουλή για το πώς θα καλυφθούν οι θέσεις

Αλέξης Τσίπρας Βουλή

Και 3.200 προσλήψεις για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» ανακοίνωσε ο κ. Τσίπρας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου με το οποίο ακυρώνονται οι περικοπές στις συντάξεις, στην οποία επικράτησε μεγάλη ένταση και υπήρξε σφοδρή αντιπαράθεση με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Ντροπή σου! - Εσύ ντροπή σου!»: Νέος καβγάς Τσίπρα-Μητσοτάκη στη Βουλή

Τσίπρας –Μητσοτάκης: Η Πρωτοχρονιά του 2020, ο Άι Βασίλης και το… Euro 2004

«Προχωράμε, όπως εξήγγειλα στη ΔΕΘ, στην πρόσληψη 3.200 εργαζομένων για το πρόγραμμα ”Βοήθεια στο Σπίτι”. Πρόκειται για θέσεις μόνιμου προσωπικού - οι οποίες θα καλυφθούν μέσω ΑΣΕΠ και θα κατανεμηθούν στις δομές των δήμων όλης της χώρας και η προκήρυξη θα γίνει άμεσα και με μέριμνα να αναγνωριστεί στο μέγιστο βαθμό η προϋπηρεσία και η εμπειρία», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, κατά την ομιλία του. «Πρόκειται για μια πράξη ευθύνης, τόσο έναντι των συμπολιτών μας που έχουν απόλυτη ανάγκη της φροντίδας που παρέχει το πρόγραμμα, όσο όμως και έναντι των εργαζομένων, που για 18 ολόκληρα χρόνια επιτελούν πολύτιμο κοινωνικό έργο, ευρισκόμενοι στον αέρα, με συμβάσεις που καλύπτονται είτε από ΕΣΠΑ, είτε ειδικούς λογαριασμούς είτε άλλες πηγές χρηματοδότησης».

«Αυτό σήμερα τελειώνει. Μόνιμο προσωπικό, σταθερές θέσεις εργασίας, ουσιαστική αναβάθμιση ενός προγράμματος που παρέχει φροντίδα σε χιλιάδες συνανθρώπους μας. Ούτε αυτή είναι ”παροχή” ή ”δώρο”, αλλά είναι μια καίρια παρέμβαση».

Η τροπολογία κατατέθηκε την Τρίτη στη Βουλή από τα υπουργεία Εσωτερικών, Εργασίας και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και προβλέπει τη σύσταση μόνιμων θέσεων στις αντίστοιχες δομές των δήμων που υλοποιούν το πρόγραμμα. Καθορίζει επίοσης τα κριτήρια για την μοριοδότηση των ήδη απασχολούμενων συμβασιούχων στο πρόγραμμα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top