«Ντροπή σου! - Εσύ ντροπή σου!»: Νέος καβγάς Τσίπρα-Μητσοτάκη στη Βουλή

"Στο κόκκινο" και με προσωπικές αιχμές η πολιτική αντιπαράθεση

Με νέο ασυνήθιστο για τα ελληνικά δεδομένα «καβγά» μεταξύ πρωθυπουργού και αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίσθηκε η συνεδρίαση στη Βουλή με τις δευτερολογίες και τριτολογίες των πολιτικών αρχηγών, στη συνεδρίαση για τη ματαίωση των περικοπών στις συντάξεις, ύστερα και από τον «πρώτο γύρο» έντονης αντιπαράθεσης, κατά τις πρωτολογίες τους.    

Τσίπρας –Μητσοτάκης: Η Πρωτοχρονιά του 2020, ο Άι Βασίλης και το… Euro 2004

Απαντώντας στην κριτική για τη συμφωνία των Πρεσπών και στις δηλώσεις Ζάεφ, ο κ. Τσίπρας τόνισε απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη: «Ζήτημα μειονότητας ανοίξατε πρώτος εσείς με τη συνέντευξη στο Politico. Η συμφωνία μας προστατεύει ξεκάθαρα απο ένα τέτοιο ενδεχόμενο».

Κατηγόρησε ακόμη τον πρόεδρο της ΝΔ ότι θέλει να δημιουργήσετε εικόνα εθνικου διχασμού. «Μου είχατε πει ότι δε θα μπορώ να ανέβω στη Θεσσαλονίκη. Πήγα,  μίλησα και αυτοί που είχαν μαζευτεί τους είδαμε ποιοι ήταν. Η Θεσσαλονίκη εχει να δει αντισυγκεντρώσεις απο το 1963 που ο Γκοτζαμάνης σκότωσε με το τρίκυκλο τον Λαμπράκη».  

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ  

«Είστε ο αρχιερέας των Fake news!  Ντροπή σας!» απάντησε με τη σειρά του ο κ. Μητσοτάκης σχετικά με τη συνέντευξη στο Politico, o οποίος κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι πήγε «ικέτης» στη Μέρκελ, για να διαβάσει στη συνέχεια  ονόματα πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ προερχόμενων από ΠΑΣΟΚ, με ειρωνικό σχολιασμό για το περί «φρέσκου στην πολιτική». Μάλιστα όταν αντέδρασε ο κ. Σπίρτζης, συμπλήρωσε: «Εσείς είστε το νέο.  Τζόβενο ο υπουργός!... Κουρουμπλής, Ξενογιαννακοπούλου, Καμμένος Πάνος, Κόλια Τσαρουχά,  την επόμενη φορά που θα μιλήσετε για το παλιό και το νέο για κοιταχτείτε λίγο μεταξύ σας ...». 

«Δεν θα μας κουνάτε κανένα δάχτυλο. Ούτε θα αμφισβητείτε τον  πατριωτισμό αυτής της παράταξης… Εκεί που όλοι οι άλλοι είπαν όχι εσείς είπατε ναι. Εσείς παραχωρήσατε μακεδονική γλώσσα και εθνότητα.  Δε σας κάνει εντύπωση που ο Ζάεφ λέει ότι κερδίσαμε ότι δεν μας είχε δώσει άλλη κυβέρνηση» πρόσθεσε σε υψηλούς τόνους ο κ. Μητσοτάκης.  

ΕΝΤΑΣΗ ΤΣΙΠΡΑ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗ  ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΙΤΟΛΟΓΙΕΣ ΜΕ... ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ      

Η ένταση στη Βουλή μεταξύ του κ. Τσίπρα  και του κ. Μητσοτάκη συνεχίστηκε και στις τριτολογίες τους .  

«Το μεγαλύτερο ατόπημα που κάνατε είναι ότι εμείς κάναμε συναλλαγή. Δε  θα ξαναβγώ απο τα ρούχα μου όπως κάνατε εσείς με θεατρικό τρόπο» υποστήριξε ο πρωθυπουργός ο οποίος σχολίασε την αναφορά του κ. Μητσοτάκη στο «παλιό και το νέο» για τους προερχόμενους από το ΠΑΣΟΚ:   «Δεν πρόκειται να χαρίσουμε αυτούς τους ανθρώπους σε μια χρεωκοπημένη ηγεσία. Θα βρεθούμε δίπλα- δίπλα όπως βρίσκεται  στο πλάι μας η πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 80». Διατύπωσε μάλιστα και αιχμηρό υπονοούμενο για την προσχώρηση του Πέτρου Τατσόπουλου στη ΝΔ λέγοντας ότι «εσείς ασχοληθείτε με απολειφάδια της πολιτικής που είχαν σχέση με τη μισή Αθήνα», ενώ σε μια αιχμή προς τον ίδιο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε:   «Υπάρχουν και αυτοί που βρέθηκαν στη πολιτική ως κληρονόμοι. Αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα στο  παλιό και το καινούριο».  

Τέλος ο κ. Τσίπρας προκάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να καταθέσει πρόταση μομφής αναφέροντας:  «Καταθέστε πρόταση μομφής για να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος». . 

Στη δική του τριτολογία  ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Αυτό που κατάλαβα ειναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το νέο ΠΑΣΟΚ», ενώ  σηκώνοντας το «γάντι» στην αναφορά του πρωθυπουργού περί κληρονόμων τόνισε: «Να είμαστε πολυ προσεκτικοί όταν μιλάμε για την προσωπική και οικογενειακή διαδρομή του καθενός…  Εγώ δεν κληρονόμησα την ηγεσία της ΝΔ, εκλέχθηκα με ψηφοφορία από τα μέλη της. Εσείς πήρατε το δαχτυλίδι απο τον Αλαβάνο». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top