Απίστευτος καυγάς Τσίπρα – Μητσοτάκη στη Βουλή για Σκοπιανό και fake news!

Έξαλλος ο πρόεδρος της ΝΔ: Είστε ο αρχιερέας των ψευδών ειδήσεων

Ένας απίστευτος σε ένταση καυγάς για τα fake news και το Σκοπιανό ξέσπασε ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος ήδη είχε κατηγορήσει τη Νέα Δημοκρατία πως κάνει αντιπολίτευση με τα fake news από φιλικά σε αυτήν μέσα, αναφέρθηκε σε μία συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Politico για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Ζήτημα μειονότητας (σ.σ.: “μακεδονικής”) εσείς ανοίξατε πρώτος κ. Μητσοτάκη με την συνέντευξή σας στο Politico, λέγοντας ότι υπάρχει φόβος για τοπικές εξεγέρσεις, όπου αυτονομιστικές ομάδες βλέπουν τη συμφωνία ως πρόσκληση για να εξεγερθούν» είπε ο κ. Τσίπρας.

«Δεν περίμενα εσείς να μιλήσετε με τον ίδιο καφενειακό λόγο, που μιλεί ο αντιπρόεδρος σας κ. Γεωργιάδης στα τηλεπαράθυρα που βγαίνει και να εκστομίσετε εσείς ότι η κυβέρνηση αντάλλαξε τη μη περικοπή των συντάξεων με τη Συμφωνία των Πρεσπών», είπε ο πρωθυπουργός.

Τσίπρας –Μητσοτάκης: Η Πρωτοχρονιά του 2020, ο Άι Βασίλης και το… Euro 2004

Μάλιστα ο κ. Τσίπρας ανάγνωσε ένα απόσπασμα από δηλώσεις του Αβέρωφ το 1959, όπου αναφερόταν –σύμφωνα με τον πρωθυπουργό- σε "μακεδονική" γλώσσα, η οποία ομιλείται στα Σκόπια. Σε όσα είπε ο κ. Τσίπρας αντέδρασε έντονα ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Τασούλας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, παίρνοντας τον λόγο, επιτέθηκε σε πολύ υψηλούς τόνους στον πρωθυπουργό.

«Αναφερθήκατε σε μία συνέντευξη που έδωσα, δήθεν, στο Politico. Μάλιστα, είπατε πως επειδή τα είπα στα αγγλικά, τα μεταφράσατε γιατί δεν υπήρχε η δήλωσή μου στα ελληνικά», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης, οργισμένος, έκανε λόγο για άθλιο μηχανισμό, με την οποίο «η κυβέρνηση παράγει fake news».

«Θα σας δείξω τι κατέθεσε ο κ. Τσίπρας στα πρακτικά. Αυτό που καταθέσατε είναι δημοσίευμα από ένα blog. Υπάρχει μία φράση μου στα αγγλικά και μετά λέει “φέρεται να έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Politico”», είπε έξαλλος ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Δε ντρέπεστε λίγο για την αθλιότητα εντός του κοινοβουλίου.  να αναπαράγετε ψεύτικα δημοσιεύματα; Εσείς είστε ο αρχιερέας των fake news. Ντροπή σας, ντροπή σας, ντροπή σας!».

«Όταν μιλάτε για fake news απευθυνόμενος σε μένα να είστε πιο προσεκτικός. Καταθέτω στα πρακτικά την εκτύπωση από το περιοδικό Politico, που έχει τη φράση που αποδίδεται σε εσάς προσωπικά. Ωστόσο, χαίρομαι που λέτε ότι δεν την είπατε ποτέ», αποκρίθηκε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top