Διαψεύδουν και Αλβανοί της Ελλάδας τον Μπουσάτι για τις επιθέσεις

«Έχουμε τις καλύτερες σχέσεις - μεμονωμένα τα συμβάντα»

Σε τελείως διαφορετικό κλίμα από τον υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας Μπουσάτι,  ο οποίος εγκαλούσε την Ελλάδα για τις δολοφονίες Αλβανών πολιτών,  μίλησε αποκλειστικά στο Star ο πρώην πρόεδρος της αλβανικής κοινότητας στην Αθήνα Έντμοντ Γκούρι. 

«Σίγουρα έχουν υπάρξει ρατσιστικές επιθέσεις  ή συμβάντα αλλά είναι μεμονωμένα  και δεν συγχέονται με τη δημοκρατία αυτής της χώρας. Έχουμε τις καλύτερες σχέσεις  κι αν κάποιοι θέλουν να τις παρουσιάσουν αλλιώς σφάλουν» τόνισε ο πρώην πρόεδρος της Αλβανικής Κοινότητας στη χώρα μας, απηχώντας τις σκέψεις πολλών συμπατριωτών του που διαμένουν και εργάζονται στην Ελλάδα.   

Τα Τίρανα όμως προσπαθούν να πείσουν ότι ο θάνατος ένος ναρκέμπορου στα ελληνοαλβανικά σύνορα, η εκτέλεση ενός 18χρονου στην Καβάλα για προσωπικές διαφορές , η ρατσιστική επίθεση εναντίον του Αλβανού εργάτη στην Κέρκυρα, αλλά και ο θάνατος κρατούμενου στις φυλακές Τρικάλων είναι ακριβώς το ίδιο με την εν ψυχρώ εκτέλεση του Κωνσταντίνου Κατσίφα απο τις ειδικές δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας στην ευπαθή περιοχή της Βορείου Ηπείρου.

Συμψηφισμός - πρόκληση της εκτέλεσης Κατσίφα από τον ΥΠΕΞ της Αλβανίας

Ελληνικό ΥΠΕΞ VS Αλβανικού για τη δολοφονία του 18χρονου στην Καβάλα

Πού το πάνε όμως οι Αλβανοί; Ο καθηγητής Ιωάννης Μάζης δήλωσε στο Star ότι οι σπασμωδικές αυτές κινήσεις γίνονται  για εσωτερική κατανάλωση με θύματα  τους Βορειοηπειρώτες. «Έχουν σκοπό να συνεχίσουν τη στυγνή καταπίεση των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου και γι αυτό το λόγο ζητούν ερείσματα επί των οποίων να στηριχθούν. Είναι συντεταγμένη πολιτική πιέσεων, καταπιέσεων και  διωγμών και ζητούν δικαιολογίες»  τόνισε ο κ. Μάζης.   

Οι ακρότητες δεν είναι όμως προνόμιο μόνο των Αλβανών. «Οι προκλήσεις του Αλβανικού ΥΠΕΞ πρέπει να απαντηθούν μόνο με άμεση απέλαση όσων Αλβανών έχουν διαπράξει αδικήματα στη χώρα μας»  υποστήριξε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.  

 Η προκλητική ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Αλβανίας, το οποίο χαρακτηρίζει ανεξιχνίαστες και ρατσιστικές τις τέσσερις  αυτές υποθέσεις, έφερε την άμεση αντίδραση και της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία αναφέρει πως όλες οι υποθέσεις εξιχνιάστηκαν γρήγορα». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top